miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Apie gnosis.lt / Praktika, o ne teorijos
Autorius Žinutė
Admin
Administracija
# Atsiuntė: 12 Spalio 2009 14:16 - Redagavo: Admin


Dažnai žmonės klausia: „Kaip man sužinoti tiesą, kaip ją patirti?" Galbūt daugeliui šis klausimas atrodo sudėtingas, tačiau atsakymas į jį yra neįtikėtinai paprastas - praktikuoti, o ne intelektualizuoti. Protas negali žmogaus išlaisvinti, negali sąmonei padėti patirti ekstazę ir tiesą. Tam reikalinga sąmonė, budinama ar pabudinta sąmonė.

Genialu, kas paprasta. Tam nereikia sudėtingų išmąstymų, o tereikia valios atlikti tam tikras praktikas, kurios galiausiai prives prie tiesos patyrimo.

Mūsų svetainėje tikrai ne vieną kartą yra paminėta, kad viską reikėtų pačiam patirti, kad Gnosis yra individualus kiekvieno patyrimas, kad kitaip nėra prasmės studijuoti gnosticizmą ir dėtis į galvą informaciją, kuri nėra patiriama, kuri nėra užtvirtinama individualiu giliu suvokimu. Kaip tik dėl šios priežasties dauguma atėjusiųjų į gnosticizmą, labai greitai nuo jo ir nusigręžia. Jie neturi valios stiprybės patys patirti tai, ko yra mokoma. O informacija talpinama prote taip ir lieka nesuvokta.

Taigi geriau pasinerkime į praktikas, pasinerkime į tylą, į savo Esybę...

Autorius: Samael Aun Weor
Ryžtingi žmonės yra pavargę nuo teorijų. Dabar jie nori patys sužinoti, pamatyti, išgirsti ir paliesti, kadangi naujoji Vandenio era yra praktiškiems okultistams. Taigi jiems svarbu išmokti valingai projektuotis savo astraliniam kūne ir išmokti keliauti su savo fiziniu kūnu Džinų būsenoje (skraidyti su kūnu iš audinių ir kraujo, patekti į vidinius pasaulius ir aplankyti mirusiųjų sielas, su fiziniu kūnu įsiskverbti į angelų pasaulį). Iš tikrųjų visa tai yra gigantiška pergalė Dvasiai.

Tokiu būdu mes galime keliauti ir aplankyti visas Baltosios Brolijos šventyklas ir taip studijuoti prie didžių Mokytojų kojų. Taip, sužinodami gyvenimo ir mirties paslaptis, mes išlaisvinsime save iš daugelio teorijų ir ypatingai absurdiško intelektualizmo.

Mes patariame savo mokiniams atidžiai vengti susidėjimo su tamsiaisiais atsidavusiaisiais iš „šventosios Marijos" (prarajos) karalystės.

1. Tiesa
2. Slaptasis
3. Gnostiška Meditacija ir Meditacija
4. Astralinė Kelionė
5. Astralinių Kelionių Patyrimas
6. Tamsieji Nepritaria


___________________

Meilės ir Šviesos

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 16 Kovo 2012 12:06 - Redagavo: Admin


Kalbėdami apie save, suvokdami save mes dažnai neatkreipiam dėmesio į savo būsenas, neatkreipiam dėmesio į savo psichikos ir proto būseną. O tam kaip tik reikėtų skirti daug daug laiko. Ironiška, jog mes gyvename galvodami, kad nekenčiame, kad gyvenimas nuostabus, kad nesame tokie jau blogi, kad neturime tiek jau daug tų savo defektų, kad esame neblogais gnostikais , kad viskas yra „gerai", kad problemos išnyks ir praeis... Mes visi taip elgiamės, tačiau tai yra iliuzija, iliuzija, kurią sukuria mūsų protai.

Tai tarsi narvas, kuriame gyvendamas nematai dangaus skliauto, žalios žolės, nejauti gaivaus vėjo, negali pakilti ir laisvai nuskrieti su šiltais Saulės spinduliais, negali mėgautis visiška ramybe ir dievišku suvokimu.

Sunku tą išreikšti žodžiais, kai tai liejasi tylos upe iš žmogaus širdies. To ir negali išaiškinti, tai reikia patirti. Kelias į save neina per protą, jis eina per širdį. Žmogui, kuris nors kiek aptramdė protą, vėl sugrįžimas į jo čiauškalų, intelektualių analizių, abejonių, baimių narvą yra baisi bausmė ir kančia. Štai ką Mokytojas sako apie tai.

Autorius: Samael Aun Weor
Vieną dieną, man laimingai bebūnant Atmano pasaulyje, pas mane atvyko Katancijos (aukštesniosios karmos) įstatymo teisėjas.

Jis atsisėdo prie stalo ir aš, elgdamasis labai pagarbiai, turėjau tada atsakyti į keletą kaltinimų:

„Savo knygose jūs kritikavote daugelį žmonių", - pasakė Hierarchas.

„Esu karingas iš prigimties", - pabrėžiančiai atsakiau aš.

- Esate nuteisiamas septynias dienas kalėti. Toks buvo nuosprendis.

Atvirai sakant, turiu prisipažinti, jog kai išgirdau šį nuosprendį, buvau šiek tiek ciniškas.

Man pasirodė, kad šis reikalas buvo kvailas atvejis policijai, panašiai kaip būdamas vaikas, kažkas mušasi su savo bendraamžiu ir tada kelioms valandoms patenka už grotų...

Kad ir kaip ten bebūtų, kai pilnai atlikau šią bausmę, aš jaučiau, jog ši bausmė buvo siaubingai skausminga.

Septynios dienos šiame baisiame proto požemyje, ir kai nuo to išsivadavau...

Septynios simbolinės kartybės dienos šiame bauginančiame intelekto kalėjime...

Vargas! Vargas! Vargas!



___________________

Meilės ir Šviesos

Tema uždaryta. Jūs negalite rašyti žinučių.
 

Powered by simple bulletin board miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0