miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Ego / Kaip kovot su baime ??
. 1 . 2 . >>
Autorius Žinutė
naujokas
Narys
# Atsiuntė: 2 Rugpjūčio 2008 00:55
Atsakyti 


as daznai bijau kaip buti vienas ar tamsoi ar dar kazkur vandeny man vis atrodo kazkas mane ciups tuoi ka man daryti ???


___________________

naujokas :)

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 2 Rugpjūčio 2008 20:41
Atsakyti 


Studijuok šį skyrių: Ego

Bandyk surasti drąsos sąmoningai pasižiūrėti į savo psichikos užkaborius, stebėk save, analizuok ir nugalėk baimės agregatus. Viskas aprašyta minėtoje nuorodoje.


___________________

Meilės ir Šviesos

naujokas
Narys
# Atsiuntė: 4 Rugpjūčio 2008 15:23
Atsakyti 


kad ka zinau kai tik vienas esu pvz tamsoi tai toks vaizdas kazkas sale manes uz nugaros kaip ciups... pasiistenksiu treniruot po biski save dekui --naujokas


___________________

naujokas :)

povilas
Narys
# Atsiuntė: 11 Rugpjūčio 2008 19:35
Atsakyti 


esu pastebejes, kad baime paralyziuoja zmogu, daro ji negyvu , jo energija neteka. jis daznai serga. atsikratyti baimes nesigaus, reikia zvelgti vidun, ziuret i baime, priimti ja ir ji transformuosis i bebaimiskuma,tiesuma, tam reikalingas samoningumas, medatyvumas.


___________________

Tamsi viltis
Narys
# Atsiuntė: 12 Rugpjūčio 2008 14:24
Atsakyti 


Aš manau jog baimės galima atsikratyti keičiant požiūrį į ją, t.y. ieškant baimės ištakų neteisingumo, jei bijai tamsos ieškok su kuo ta tamsa asocijuojasi ir toliau ieškok kaip su tuo kovoti. Jei tamsa asocijuojasi su mirties baime, tai bandyk suprasti kas yra mirtis galbūt padėtų atsikratyti mirties baimės skaitymai to kas patvirtina pomirtinį dvasios egzistavimą ir gal gimimą iš naujo, gal būt savo gyvenimo tikslo supratimo keitimas, tai labai subjektyvu bet ymanoma, jei tikrai nori atsikratysi baimės aš iš savo patirties galiu tai tvirtinti, čia nesakau apie instinktyvią baimę, ji yra normali, bet apie baimę kuri pareina iš aplinkos suvokimo...
ir jei tikrai tikrai tave tai jaudina rasi būdų kaip ja atsikratyti...


___________________

ilgas kelias..tamsi viltis pažinti save...

naujokas
Narys
# Atsiuntė: 31 Rugpjūčio 2008 02:52
Atsakyti 


seip pasidariau tatoo tigra ir isitikinau gad jis man pades ir net isbandziau save budamas vienas tamsoi vienas ir vel pajutau tai kad kazkas mane suciups bet prisiminiau tigra ir padejo.... seip baime yra kaip liutas ar tigras tie zverys riaumoja kad isgasdintu auka ir taip ja suciuptu tas past gyvenias jis riaumija ir gazdina vienatve tas pats uztai kad ir kaip be butu reike riaumoti labiau .... bet kolkas as savo tatoo didziuojos gal tupa bet as laimingas nebijau but kazkur vienas tamsoi ir jai pajusiu vel ta baime as ne vienas aciu kas parase ir man padejo aciu
naujokas


___________________

naujokas :)

dzAh
Narys
# Atsiuntė: 8 Liepos 2009 15:45 - Redagavo: dzAh
Atsakyti 


Baimė kyla iš ego, kuris galvoja, kad jį nori užmušti. Sąmonė to nebijo. Pasikliauk ja.


___________________

A white ship with sails set on a peaceful ocean, over which the full moon is throwing a silvery light...

Gerda
Narys
# Atsiuntė: 9 Liepos 2009 22:03
Atsakyti 


Seniau kas nakt sapnuodavau košmarus jog mano namuose tūno dvasios, jos neleisdavo man pabėgti ir pan....šie sapnai mane kankino tol kol suvokiau, kad dvasios negali man nieko padaryti , nes aš taip pat turiu siela, o ši nemirtinga....vieną naktį prabudau sapne ir nebebėgau nuo jų, o priėjau ir liepiau išnykti...kartais vis dar pasitaiko sapnų su dvasiomis, tačios šios nebekelia jokios baimės


___________________

dzAh
Narys
# Atsiuntė: 10 Liepos 2009 01:36
Atsakyti 


Nu va. Žmonės patys sau naštos prisikuria, bet faktas,kad patys gali ja ir nusiimti.


___________________

A white ship with sails set on a peaceful ocean, over which the full moon is throwing a silvery light...

Ugnis
Narys
# Atsiuntė: 13 Rugpjūčio 2009 23:20
Atsakyti 


mane kamuoja nerimas,daznai isplaukiantis is ateities baimes.kartais ryte apima siaubingi saves kaltinimo priepuoliai,ka as cia veikiu,as saves visiskai nerealizuoju,mano gyvenimas tik nuolatinis vartojimas.stengiuosi elgtis kasdien taip,kad nesijausciau taip,bet nepavyksta.darosi istikruju sunku palaikyti save.

ka darau ne taip?


___________________

Sedintis_Stumbras
Narys

# Atsiuntė: 14 Rugpjūčio 2009 20:22 - Redagavo: Sedintis_Stumbras
Atsakyti 


Pasiduodi nerimo ego.

Paskaityk straipsniuką apie valią.

Ir galbūt šitą - "Remez Sasson - Will Power And Self Discipline"


___________________

Do not lose hope, but be thou faithful unto (Divine Mother) death, and She will give you a crown of life (Revelation 2:10)

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 15 Rugpjūčio 2009 15:12 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Pirmiausiai reikėtų atskirti kelis tavo žodžiuose slypinčius aspektus:

1. Jauti Esybės kvietimą kažką daryti, dirbti su savimi, realizuoti save. Jauti dvasinę neramybę iš vidaus.

2. Tame įsipainioja negatyvios emocijos slypinčios emociniame, širdies centre.

3. Taip pat matome ir baimę, kuri persmelkia tavo būtį.


Tavo siela prašo skubios pagalbos, turėtum ja rūpintis ir suteikti jai peno. Jauti, kad reikėtų keistis? Tai keiskis. Bijai? Turi nugalėti baimę, kitaip nepradėsi keistis. Baimė yra ego, klaida tavo psichikoje, stabdis. Visa tai galima iš savęs pašalinti. Studijuok šį skyrių: Ego. Taip pat apie negatyvias emocijas -> Alkionė ir Negatyvios Emocijos

Jei taip jautiesi, matyt turėtum keisti savo gyvenimo būdą; reikalingas čia radikalus pasikeitimas. Žmonės nugyvena gyvenimus, tačiau ne savo; nugyvena ir paskui gailisi. Jei ir toliau darysi tai, ko nenori, jei savo gyvenimo būde nerasi pasitenkinimo ir dvasinės ramybės, tai tik didinsi savo skausmą. Vėlgi viskas tikriausiai atsirems į baimę kažką keisti, galbūt prarasti darbą, pinigus, draugus ir t.t. Ar esi pasiruošusi tokiam šuoliui? Ar esi pasiruošusi atsiduoti savo vidiniam Kūrėjui, kad jis vestų tave pirmyn už rankos?

Ieškok išminties ir tylos balso viduje, medituok. Jei žinosi kaip klausytis, būtinai jį išgirsi. Padaryk savo gyvenimą prasmingą pasiaukodama dėl kitų, padėdama kitiems. Didžiausios dovanos, kurias mes galime suteikti kitiems, juk nėra materialios, o dvasinės.


___________________

Meilės ir Šviesos

Ugnis
Narys
# Atsiuntė: 18 Rugpjūčio 2009 14:42
Atsakyti 


labai aciu.


___________________

Ugnis
Narys
# Atsiuntė: 19 Rugpjūčio 2009 13:49
Atsakyti 


kuo toliau,tuo labiau matau,kad nezinau,ka cia sioj zemej veikiu,jauciuosi nebereikalinga ir nematau prasmes.matau tik viena iseiti,arba pradeti gyventi kitaip,kaip ir minejot,bet kolkas sunkiai tai pavyksta,arba konkreciai kalbant,nutraukti ta savo beprasmi egzistencijos siula,kuris kasdien vis labiau vargina ir manau,vargina ir mano aplinkinius.prisizaidziau...vaidinau suaugusia,grazia,protinga,kaprizinga.o dabar esu viena.mintys labai nutolo nuo ankstesniu dalyku.praradau daug biciuliu,nes nebenoriu su niekuo artimai bendrauti.pavargau nuo tusciu kalbu ir kaukiu,nuo pavirsutiniskumo.as tikrai daug labaiu bijau gyventi,nei mirti.ar tai jau liepto galas?ar as zlugusi asmenybe? negaliu prisiversti nieko daryti,ka daro dauguma zmoniu:eina i drabus,tvarkosi namie,bendrauja,linksminasi,maloniai leidzia laika.apleidau VISKA,kas pries tai buvo svarbu,atrodo,kad kybau ore ir dazniausiai noriu ne kazkur eiti,o tik verkti be jokios priezasties.ta ir darau.noriu pabrezti,kad tai nera is nemeiles sau,tiesiog is pykcio gyvenimui,paskui kuri as nebespeju.sakot,kad turiu klausytis sirdies,atsiduoti esybei,leistis i ieskojimus.kaip man tai padaryti,jeigu mane pastoviai terorizuoja is aplinkos,eik ten,daryk ta,kodel tu ne ten,juk pazadejai ateiti,darbai nelaukia ir t.t .dar ir seima prisideda,bet dziaugiuosi bent,kad su ja negyvenu.ilgai jau galvoju apie pasitraukima ir noriu suzinoti,kas manes laukia TEN,jei tai padarysiu?nezinomybe taip pat baugina.aciu


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 19 Rugpjūčio 2009 16:08 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Savižudybė

Pasitraukimas nieko nepalengvina, tu tik dar labiau įsisuksi į skausmo ir kančių ratą.

Gal Kūrėjas tau parodė, kad visa tai, ką anksčiau darei yra niekas, iliuzija, tušti dalykai gyvenime? Jei buvai apsistačiusi netikrumu siena, tai dabar ji griūdama kris su trenksmu. Čia turbūt panašiai kaip išpūstas ekonomikos burbulas. Nėra kito kelio suvokti savo klaidas, kaip tik pačiam tokius dalykus išgyventi ir patirti. Esmė būti savimi, o ne kažkuo, kas nesi. Palik viską, kas netikra, tapk vėl nuoširdi, tapk savimi. Nėra jokio skirtumo ką pagalvos kiti. Viską, kas netikra, išmesk iš galvos. Tikri draugai niekada tavęs nepaliks sunkią akimirką. Suprask, kad kiti irgi turi daug defektų ir ydų, atleisk jiems už jų kalbas. Meilė ir atleidimas daro stebuklus.

Negatyvios emocijos yra ego, su jomis reikia dirbti ir jas pašalinti. Išmok būti teigiamose emocijose, galvok apie kad ir mažus, bet malonius dalykus. Tokiose situacijose svarbu išlikti ramiam, rasti ramybę viduje atsisakant visų netikrų dalykų. Atsiribok nuo ego ir stenkis būti sąmoninga. Meditacija labai padeda nusiraminti. Tik tu pati gali sau padėti, niekas kitas to nepadarys. Jei padėsi sau, tau padės ir tavo Esybė.

Kad ir ką kiti žmonės sakytų, tik tu pati savyje suteiki tiems žodžiams prasmę. Jei reaguosi pozityviai, su sąmone, be negatyvių emocijų, be ego ir priimsi tai su meile, tada niekas tavęs negalės psichologiškai sužeisti. Dažniausiai visą negatyvumą sukuria pats žmogus ir jam tereikia panorėti, kad viskas vėl pasikeistų.

Jei įdomu, studijuok šio puslapio tekstus; jie atgaivins tavo skaudančią širdį.


___________________

Meilės ir Šviesos

. 1 . 2 . >>
Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by discussion forum software miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0