miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Apie gnosis.lt / Išmintingi žodžiai!
Autorius Žinutė
Admin
Administracija
# Atsiuntė: 2 Gegužės 2007 14:10 - Redagavo: Admin


Tai yra išmintingi žodžiai, mums visiems vertėtų įsiklausyti į juos.

Autorius: Padmasambhava
Kai atkeliauja degeneracijos amžius, kai kurie žmonės, tvirtinantys esą bepraktikuojantys, trokšta mokyti kitus negavę tam leidimo.

Patys nepraktikavę, jie instruktuos kitus meditacijoje.

Patys neišsilaisvinę, jie drįs suteikti instrukcijas išsilaisvinti.

Būdami priklausomi nuo savo interesų, jie mokys kitus nusimesti savo prisirišimo geležinius pančius ir mokys būti dosniais.

Neturėdami nei mažiausio supratimo apie savo gerus ar blogus veiksmus, jie, aiškiaregiškais teiginiais, gražbyliaus apie kitų gerą ar blogą likimą.

Patys nebūdami pastovūs, jie tvirtins padedantys kitoms būtybėms.

Manau, jog bus daugelis, kurie apsimetinės, bus veidmainiai, sukčiaus ir apgaudinės Dharmos vardu.


Autorius: Samael Aun Weor
Gnostiškasis Judėjimas yra neasmeniškas: jis susideda iš nuolankių darbininkų; taigi atmeskime bet kokį asmeniškumą; nepriimkime imponuojančių individų; nei vienas nėra geresnis už kažką kitą. Mes esame darbininkai, mūrininkai, mechanikai, ūkininkai, rašytojai, fizikai, t.t. Mes negarbiname nei kilmingų, nei skambių titulų, tokių kaip daktaro, advokato, guru, mokytojo, vyresniojo brolio, avataro, t.t., kadangi tarp gnostikų mes visi esame draugai, o Vandenis yra draugų namas. Mes, žmonės, esame daugiau ar mažiau netobuli, todėl aš, rašantis šią knygą, esu niekieno mokytojas ir aš maldauju žmonių nesekti mane; aš esu netobulas žmogus, kaip ir kas nors kitas, ir klaidinga būtų sekti kažką, kas nėra tobulas. Tegul visi seka savo pačių "Aš Esu".


Autorius: Gnosis instruktorius
Egzistuoja daugybė žmonių, kurių veidai rodo kuklumą ir nuoširdumą, bet, iš tikrųjų, jie yra šlykštūs melagiai, jie meluoja patys sau ir kitiems.

Kas žino (Gnosis), tas neužsimaskuoja netikra veido išraiška.

Kas žino (Gnosis), tam nesvarbu kitų nuomonės.

Kas žino (Gnosis), tam nesvarbu ką kiti apie jį/ją galvoja.

Nepaskęskite iliuzijose, kurias paskleidžia ego.

„Mes visada, bet kokia kaina turime sakyti tiesą, kad ir kas bebūtų. Sakyti tiesą ir tiktai tiesą yra akivaizdi šio reikalo esmė. Negatyvios emocijos žmones paverčia melagiais". – Samael Aun Weor



___________________

Meilės ir Šviesos

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 17 Gruodžio 2007 20:54 - Redagavo: Admin


Autorius: Gnosis instruktorius
Daugelis žmonių mūsų dienomis bando susikurti savo pačių religiją, skaityti skirtingas knygas, klausytis įvairių mokytojų, semtis įvairių idėjų, ir sudėję viską į krūvą išreikšti savo supratimą apie tai, kas yra religija, kas yra Kūrėjas. Tačiau tai iš esmės yra klaidinga, mes turime suvokti, jog mūsų pačių protas pasistengė, kad mes atsidurtume tokioje situacijoje, kokioje esame dabar. Ir mes negalime pasikliauti protu, jog jis išves mus iš esamos situacijos. Mes turime pasikliauti kuo nors kitu, kaip tik todėl Trys Brangenybės (Šventoji Trejybė) yra tokios svarbios. Trys Brangenybės suteikia tą prieglobstį, kuriame mūsų sąmonė gali surasti išsigelbėjimą nuo proto. Mes patys, klaidingas mūsų suvokimas ir požiūris yra mūsų priešas. Mes kenčiame dėl savų klaidų, dėl klaidingo suvokimo, ir kol neatsimerksime ir to nepamatysime, mūsų kančios vis didės.



___________________

Meilės ir Šviesos

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 16 Spalio 2009 09:48


Autorius: Samael Aun Weor
Einantis iniciacijų keliu turėtų vengti diskusijų ar argumentų su skeptiškais žmonėmis, kurie nepraktikuoja arba neleidžia kitiems praktikuoti. Einantis iniciacijų keliu turi vengti susidėti su tais, kurie mano, jog pasaulis sukasi pagal jų įsitikinimus; tokie įsitikinimai yra žalingi ir klaidinantys.



___________________

Meilės ir Šviesos

Tema uždaryta. Jūs negalite rašyti žinučių.
 

Powered by discussion forum software miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0