miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Apie gnosis.lt / Ką reiškia mokėti studijuoti (mokytis)...
Autorius Žinutė
Admin
Administracija
# Atsiuntė: 28 Kovo 2009 14:32 - Redagavo: Admin


Labai svarbu mokėti sąmoningai studijuoti, dažnai galima pamatyti žmones, kurie nesivargina įsigilinti į pateikiamas žinias, o tik „prašoka" akimis puslapių tekstą. Tačiau tik pasitelkiant sąmonę mes galime ką nors sąmoningai įsisavinti...

Autorius: Samael Aun Weor
Aš klausiau brolių: „Na, broliai, ar studijavote mano knygą „The Great Rebellion"?

Jie atsakė: „Taip, mes ją perskaitėme..."

- Gerai, bet ar jūs ją studijavote?

- Na, realiai nestudijavome; mes ją perskaitėme penkių šimtų kilometrų per valandą greičiu...

Tada aš likau apstulbęs. Tiek daug metų praėjo, kol aš galėjau parašyti tokią knygą kaip „The Great Rebellion" ar „Revolutionary Psychology", o jie perskaitė ją per pora valandų.

Jie nuolat ateina pas mane sakydami: „Na, aš norėčiau dirbti su savimi, norėčiau sunaikinti savo ego, bet norėčiau, kad jūs mane to išmokytumėte"... Bet kokia nenormali yra šių žemiečių psichika, jie prašo manęs išmokyti, kaip pašalinti ego po to, kai perskaitė mano knygą „Revolutionary Psychology"! Kaip taip gali būti? Minėtoje knygoje aš pateikiau visus nurodymus, o dabar jie prašo manęs juos pamokyti! Kas tai? Jie visiškai sunaikino intelektualinį centrą!

Pvz., Atlantidoje arba Lemūrijoje niekas tokiu būdu nestudijuodavo. Lemūrietis laikė raides šventomis, jie naudojo raidyną, susidedantį iš 300 priebalsių ir 51 balsės. Raidės buvo šventos Lemūrijoje ir niekas neįsisavindavo šventos knygos pastraipos prieš tai jos neįsisąmoninęs, o norėdami įsisamoninti tokią pastraipą, jie praleisdavo ištisas dienas medituodami; taigi jie sąmoningai suvokdavo, ką studijuoja.

Bet kai žmogus skaito „penkių šimtų kilometrų per valandą greičiu" ir po to sako: „Aš jau perskaičiau knygą", „Aš ją žinau", tai reiškia, jog intelektualinis centras yra sužlugdytas. Tai nėra teisingas būdas studijuoti. Nederėtų skaityti kito paragrafo, prieš tai jo neįsisąmoninus. Mums reikia žinoti, ką mes patalpinsime į intelektinį centrą.

<...>

Taigi, mieli broliai [seserys], nenaikinkite nei savojo intelektualinio, nei emocinio centrų.

Penki centrai ir trejos smegenys

Prieš tai, kai emocinis centras gali reaguoti, emocija pirma turėtų būti perkošta per supratimo filtrą. Mes turime sąmoningai suvokti viską, ką priimame, ką studijuojame ar kas mus pasiekia.

Jeigu jūs atidžiai studijuosite mano knygas „Revolutionary Psychology" ir „The Great Rebellion", ir tas žinias panaudosite praktikoje, tiesos vardu sakau jums, jog jūs pasieksite Budistinį Sunaikinimą [Red.: psichologinių agregatų, defektų sunaikinimą]. Tokiu būdu jūsų psichikoje nusistovės normali psichologija; jūs tapsite tokie kaip ir kosmoso trejų-smegenų būtybės. Jūs galėsite tiesiogiai patirti tai, kas nepriklauso laikui, tai, kas yra anapus kūno, jausmų ir proto.



___________________

Meilės ir Šviesos

Tema uždaryta. Jūs negalite rašyti žinučių.
 

Powered by easy forum software miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0