miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / Gnostiku vienuolynai
Autorius Žinutė
zhimas
Narys
# Atsiuntė: 23 Spalio 2007 21:54
Atsakyti 


Ar yra kur nors pasaulyje gnostiku vienuolynu?


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 24 Spalio 2007 16:24 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Įdomus klausimas. Šiaip gnostikai renkasi tobulos santuokos kelią, kas nėra būti vienuoliu ar vienuole. Tai dviejų žmonių, vyro ir žmonos, kelias link tobulos pusiausvyros pasiekimo.

Senovėje, kai dar fiziniame pasaulyje egzistavo tikroji gnostikų bažnyčia, buvo ir vienuolynų, kuriuose gyvendavo moterys vienuolės. Jos būdavo pasišventę padėti enantiems iniciacijų keliu (žyniams) ir praktikuodavo su jais alchemiją (aišku nesanguliaudamos, o tapusios einančų iniciacijų keliu žmonomis). Egipte ir Jėzus taip gavo iniciacijas. Žinoma laikai pasikeitė ir tokie vienuolynai daugiau neegzistuoja.


___________________

Meilės ir Šviesos

Tamsi viltis
Narys
# Atsiuntė: 18 Rugpjūčio 2008 07:37
Atsakyti 


Man regis jog nelabai būtų teisinga ieškoti gnostikų vienuolynų, kiek suprantu gnosis mėgina duoti žmogui galimybę gyvenant visuomenėje vystytis ir visuomenės kuriamomis problemomis naudotis ir jas naudoti savo vystymui tai yra visuomenė yra gnosio vienuolynas . Taigi tu jau gyveni gnostiškam vienuolyne .
Gurdžijevas yra sakęs, kad jei ir būtų tikras vienuolynas(na čia turima daugiau samprata vienuolynas=mokykla), kuriame moko tikrų ezoterinių žinių greičiausiai tai būtų vidinis vienuolynas, tai yra vienuolynas vienuolyne ir netgi patekęs į tokį vienuolyną tu nesužinosi kas yra viduje nepraėjęs viso išorinio vienuolyno mokymo. Tai yra gana panašu į tiesą, kadangi neturėdamas tvirto pagrindo savyje vargiai ar sugebėsi ezoterinį mokymą tęsti, vargiai ar sugebėsi dirbti tą sunkų darbą su savimi ir varyti pats save, tai juk labai nepopuliarus mokymas nes jis beveik nieko gero neduoda mūsų kasdienine samprata, ir negti pamatyti tai ką jis duoda jau reik turėti kažkokį pagrindą savyje, bet gali būti ir tai kad tik pabandęs grįši prie seno gyvenimo būdo, nes dar ne laikas dar nesubrendai iki to gal grįši ir vėl tęsi toliau (man taip buvo pačiam) ir tada galėsi kaip ir sakė didysis revoliucijos herojus rusijoje Pavka Korčiaginas "gailėtis už beviltiškai prarastus metus".


___________________

ilgas kelias..tamsi viltis pažinti save...

Gizbar
Narys

# Atsiuntė: 23 Liepos 2011 20:23
Atsakyti 


Kaip veikia Katalikų Bažnyčios teikiami sakramentai krikštas, komunija, sutvirtinimo sakramentas? Ar popiežius, vyskupas priklauso Gnostikų Bažnyčiai?


___________________

Templi ommun hominun pacis abbas.
May all beings be happy.

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 26 Liepos 2011 10:33
Atsakyti 


Gnostikų Bažnyčia

Vertėtų išstudijuoti Mokytojo knygas, informacijos ten daugiau nei pakankamai.


___________________

Meilės ir Šviesos

Gizbar
Narys

# Atsiuntė: 26 Liepos 2011 12:06 - Redagavo: Gizbar
Atsakyti 


"Skirtumas tarp katalikybės ir gnostiškosios bažnyčios yra pagrįstas faktu, jog mums Kristus yra substancija ir jos egzistavimas Žemėje yra faktas arba kosminis biologinis fenomenas, tuo tarpu katalikai svarbiais laiko vien tik istorinius materialius faktus, taip ignoruodami šios Kristiškos substancijos tikrąją paslaptį..."

Čia kažkaip labai lėkštai parašyta, kadangi katalikas katalikui nelygus ir šiaip žmogus turi paviršutinišką požiūrį į katalikybę(kaip ir aš). Bet yra vienuolynas katalikų Joanitų, kur akcentuojama jog Dievas yra meilė, jo įkūrėjas daug laiko paskyrė to tyrimui, rašymui apie tai.
Pvz. Švento Kryžiaus Jonas buvęs Karmelitų katalikiškajam vienuolyne laikomas katalikų mistiku/bažnyčios mokytoju, bei net parašė knyga 'Tamsioji Sielos Naktis', kurioje kalbama kiek skaičiau apie Alchemijos fazę nigredo, apie santuoka su Mistiškuoju Kristumi ir t.t.


___________________

Templi ommun hominun pacis abbas.
May all beings be happy.

Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by bulletin board software miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0