miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / Klausimas del Jezaus Kristaus?
Autorius Žinutė
upelis
Narys
# Atsiuntė: 1 Birželio 2012 12:54
Atsakyti 


Siaip visu pirma tai Jezus ne karta minejo, jog jis yra Dievo sunus ir ne bet koks, o vienatinis Dievo sunus.
Todel, ar galima sulyginti vienatini Dievo sunu su kitais didziais zmonijos mokytojais, kurie gal ir buvo Mokytojai, bet ne Dievo sunus.
Sekant logika, jeigu Jezus Kristus priskiriamas didiems Mokytojams, tai ar didieji mokytojai meluoja apie save (t.y kad yra vienatinis Dievo sunus), ar melas tai Didaus zmonijos Mokytojo ar auksciausio lygio sielos palydovas? Logiskai Jezus negalejo buti joks didis mokytojas. Jis buvo arba pamiselis arba Dievo sunus.
Be to joks kitas didis Mokytojas ar kitas bet koks ivairiu tautu religiju Dievas nebuvo nukryziuotas t.y nemire kankinio mirtimi uz pasaulio nuodemes. Siuo atveju velgi, ar galima prilyginti Jezu Kristu kitiems didiems mokytojams?

Tokie klausimai iskilo skaitant si straipsni
http://www.gnosis.lt/Kursai/Bodhisattvos-Kelias/BK 1-Bodhicita.html


___________________

upelis
Narys
# Atsiuntė: 1 Birželio 2012 12:55
Atsakyti 


o apie tai ar Jezus Kristus Dievast.y vienatinis Dievo sunus ar pamiselis..(nes kito varianto nera) galima paskaityti cia

http://www.jezus.lt/article.php?act=view&id=102

Vienas žinomų krikščionių rašytojų, C.S. Liuisas savo knygoje „Tiesiog krikščionybė" rašo: „Aš noriu užkirsti kelią tiems, kurie iš tiesų dažnai kalba nesąmones apie Jį (Jėzų Kristų): „Aš pasiruošęs sutikti su tuo, kad Jėzus buvo didelis mokytojas, bet nesutinku su Jo tvirtinimu, kad Jis yra Dievas." Mes neturim taip kalbėti. Nes paprastas žmogus, kuris yra tik žmogus ir kalba tokius dalykus, kokius kalbėjo Jėzus, negali būti didelis dvasinis mokytojas. Greičiau jis mums atrodytų kaip lunatikas – panašiai kaip žmogus, kuris save laikytų virtu kiaušiniu, ar netgi pačiu velnio pasiuntiniu. Jūs turit pasirinkti, kuo tikėti. Arba šis žmogus yra tas, kas jis iš tiesų yra – Dievo Sūnus, arba pamišėlis ar net dar kažkas blogiau... Jūs galite laikyti jį kvailu, spjauti į jį ir sunaikinti kaip demoną; arba jūs galite kristi po Jo kojomis ir pavadinti Jį Viešpačiu ir Dievu. Tik nereikia galvoti, kad Jis buvo didysis žmonijos mokytojas, nes tai visiška nesąmonė. Jis mums nepaliko tokio pasirinkimo, to nebuvo Jo planuose."

Taigi ką Jėzus kalbėjo apie save? Ką Biblija sako apie Jį? Visų pirma pažiūrėkime į Jėzaus žodžius, pasakytus evangelijoje pagal Joną 10, 30: „Aš ir Tėvas esame viena". Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad Jėzus nesiskelbia esąs Dievas. Tačiau pažiūrėkime kaip reagavo žydai į Jo pareiškimą: „Žydai Jam atsakė: „Ne už gerą darbą užmušime tave, bet už piktžodžiavimą, kad tu, būdamas žmogus, dediesi Dievu" (Jn 10, 33). Žydai suprato Jėzaus žodžius kaip tvirtinimą, kad Jis esąs Dievas. Be to, Jėzus nebando prieštarauti žydams ir nesako „Aš nevadinu savęs Dievu". Tai parodo, kad Jėzus, sakydamas: „Aš ir Tėvas esame viena" (Jn 10, 30), iš tiesų kalba apie savo dieviškumą. Kitas pavyzdys yra Jono 8, 58, čia Jėzus sako: „Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: pirmiau, negu gimė Abraomas, Aš esu!" Ir vėl, atsakydami į Jėzaus žodžius, žydai griebiasi akmenų, norėdami Jį užmušti (Jn 8, 59). Jėzus, apibūdindamas save kaip „Aš esu", iš tiesų tapatina save su Dievu, kuris Senajame Testamente apreiškė save būtent tokiu vardu (Iš 3, 14). Kodėl žydai vėl griebėsi akmenų, norėdami užmušti Jėzų? Tokį žydų pyktį galėjo sukelti tik tvirtas įsitikinimas, kad Jėzus piktžodžiauja, skelbdamasis esąs Dievas.


___________________

Gizbar
Narys

# Atsiuntė: 1 Birželio 2012 14:31
Atsakyti 


http://www.gnosis.lt/forum/index.php?action=vthrea d&forum=6&topic=16


___________________

Templi ommun hominun pacis abbas.
May all beings be happy.

upelis
Narys
# Atsiuntė: 1 Birželio 2012 16:26
Atsakyti 


"Šis forumas yra išimtinai skirtas praktinėms Gnosis (Gnosticizmo) studijoms"
bet gal is pradziu pries pradedant uzsiimineti Gnosis praktikomis, reikia is issiaiskinti ar is viso verta tuo uzsiimineti, nes man kyla daug neaikumu. O gal cia pas jus viskas paremta tik tikejimu, jeigu nera atsakymu?
Pvz. cia parasiau klausima del Jezaus Kristaus, kitoje zinuteje man neaisku del menulio dvasinio kelio, nes cia jis pateikiamas is neigiamos puses, bet Egipto "filosofijose", kurios galima sakyti ir yra visko pradmuo..(Totas,Hermis Trismegistas,Merkurijus) menulio kelias pateikiamas kaip tik teigiamai..pvz.
"Bet koks dievui aukojamas daiktas arba jam skirta substancija (pasiulytas maistas) vadinami "Horo akimi". Si mistine ir kone eucharistine procedura simbolizuoja dvasine integracija i archetipa. Suzeista ir isskaidyta Horo akis (panasiai kaip titanu suplesytas Dionisas) turi buti surinkta ir atstatyta. Su zinijos ir magisko audimo dievybemis glaudziai susijusi Akis, L.Lamy manymu, simbolizuoja medziagoje ikalinta sviesa, kuri turi buti islaisvinta. Tik atstatytas Menulio pilnaties diskas, kaip veidrodine Akis, tobulai atspindi sauliskojo intelekto sviesa (akh). Sitaip spinduliu griztama i trancedentine versme.
O siaip ir kabaloje nukva yra siejama su menuliu ir siekis pasiekti "pilna menuli".


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 2 Birželio 2012 16:11 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Tikėjimas yra kažko patyrimas, ko pasekoje viduje kyla suvokimas. Tai ne savęs apgaudinėjimas, proto žaidimai, bet tiesiog vidinis žinojimas. Jeigu jūs protu bandot analizuoti, tai taip nieko nebus, kadangi protas tokių dalykų suprasti negali.

Daug kareivėlių jau ėjo tokiu keliu, o naudos jokios iš to kaip nėra, taip nėra. Reikia suprasti, kad gnosis yra patiriamos žinios, o ne teorijos ir jų analizavimas. Nori ką nors tikrai suprasti, eini ir mokaisi būti čia ir dabar, mokaisi nuraminti protą, mokaisi aktyvuoti savo sąmonę. Kai nurims protas, galbūt tada bus galima išgirsti vidinės išminties (širdies) balsą.

Autorius: Samael Aun Weor
Kas niekina širdies doktriną, kadangi jis vadovaujasi akies doktrina (teorijomis, mokyklomis, knygine kultūra, t.t.), tas niekada nepasieks didžių realizacijų."



___________________

Meilės ir Šviesos

Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by community script miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0