miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / del gnosticizmo mokytojo Belzebuub
Autorius Žinutė
mindaugaspov
Narys
# Atsiuntė: 31 Kovo 2009 01:33
Atsakyti 


Sveiki. Nuejau i tokius puslapius: *** ir ***. Skaiciau apie mokytojo Belzebuub gyvenima. Zodziu, siuose puslapiuose jis minimas kaip zymiausias siu dienu gnosticizmo mokytojas. Skaiciau, kad jo veiklos metu pries ji labai nusiteike mokytojo Samuelio paties geriausio mokinio Rabolu ikurtos gnostiku grupes. Bet pries mokytoja Belzebuub tikrai nenusiteike pats mokytojas Rabolu. To pasekoje mokytojas Belzebuub emesi kurti kitas gnostiku grupes, kurios jau nepriklause nuo seniau ikurtu gnostiku grupiu. Taigi dabar iskilo klausimas ar pasaulyje gnostikai yra susiskalde ar kaip cia yra ?? Beje puslapis http://gnosticteachings.org/ kuriai is grupiu priklauso?? Nes mokytojo Belzebuub nurodytuose linkuose nera ideta nuorodos i puslapi " http://gnosticteachings.org". Ir kokios jus nuomones ar mokytojas Belzebuub yra tas tikrasis siu dienu iskiliausias gnosticizmo mokytojas??


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 31 Kovo 2009 08:56 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Kol su savimi dirbdamas individas nemirė 100%, jis turi dar daug defektų, ego. Ne žmonės yra nesuderinami, o jų ego. Kalbėti galima daug ką, tačiau tiesa yra viena ir tik ją patyręs žmogus gali nuspręsti kas yra kas.

Tas, kas patiria, žino ir jam nereikia manyti. „Iškiliausias. Neiškiliausias" - realiai visa tai nieko nereiškia, nes Dievo akyse viskas atrodo taip, kaip yra iš tikrųjų. Tikra pagarba, tikras įvertinimas kyla iš nuoširdžiai atliktų gerų darbų žmonijai, iš pasiaukojimo ir atsidavimo dėl kitų, kad visos būtybės galėtų būti laimingos. Tikri, amžini dalykai kyla iš ne iš fizinio pasaulio, o iš vidinės dvasinės realybės. Tikros bodhisatvos yra labai paprastos, kuklios, nes jos supranta savo menkumą, priešingai nei psichologiškai dar nenumirę būtybės.

Gnosticteachings svetainės tikslas yra skleisti M. Samael Aun Weor mokymus, atsiribojant nuo bet kokios politikos, hierarchinių ginčų, titulų ir t.t. Šitą siekį mes gerbiame ir pilnai palaikome, kadangi manome, jog tai yra teisingas kelias. Tai kas tikrai svarbu yra viduje, o ne išorėje. Tikras mokytojas yra viduje, kiekvieno iš mūsų gelmėje.

Autorius: Samael Aun Weor
„Gnostiškasis judėjimas yra neasmeniškas, jis susideda iš nuolankių darbininkų; taigi atmeskime bet kokį asmeniškumą, nepriimkime imponuojančių individų, nei vienas nėra geresnis už kažką kitą. Mes esame darbininkai, mūrininkai, mechanikai, ūkininkai, rašytojai, fizikai, t.t. Mes negarbiname nei kilmingų, nei skambių titulų, tokių kaip daktaro, advokato, guru, mokytojo, vyresniojo brolio, avataro, t.t., kadangi tarp gnostikų mes visi esame draugai, o Vandenis yra draugų namas. Mes, Žmonės, esame daugiau ar mažiau netobuli, todėl aš, rašantis šią knygą, esu niekieno mokytojas ir aš maldauju žmonių nesekti mane; aš esu netobulas žmogus, kaip ir kas nors kitas, ir klaidinga būtų sekti kažką, kas nėra tobulas. Tegul visi seka savo pačių „Aš Esu".


Tai - išmintingi žodžiai, kiekvienas žmogus turėtų sekti savo vidiniu Mokytoju, savo vidiniu Buda, savo Esybe.


Plačiau: Mokytojo Beieškant: Instruktoriai ir Studentai


___________________

Meilės ir Šviesos

lygtis

# Atsiuntė: 2 Balandžio 2009 14:27
Atsakyti 


Mano pasiūlymas būtų toks: jeigu jau atradote gnosis, Jūs jau turite žinias, kaip su savimi dirbti, tai kodėl nesusikoncentravus į tai? Gal aš ir klystu, bet man asmeniškai nėra jokio noro domėtis nei kokios gnostinės grupės yra, nei kas yra tikrasis Belzebubas ar netikrasis. Labiau rūpi, kas yra mano psichikoje tikrasis priešas ir kaip jį pričiupti. Visiškai pritariu Admin.

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 29 Liepos 2010 10:30 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Kaip Jėzus sakė: „Jūs pažinsite juos iš vaisių."


___________________

Meilės ir Šviesos

zhimas
Narys
# Atsiuntė: 12 Rugpjūčio 2010 14:06
Atsakyti 


O kodel butent jo toks vardas? Cia juk demono vardas. Pats belzabubas, esu skaites butent turi sekso agregora tai kaip yra is tikro?


___________________

FXFX
Narys

# Atsiuntė: 14 Rugpjūčio 2010 12:36
Atsakyti 


Kiek žinau, tai jo Esybės toks vardas, o Esybės nepaklausi, kodėl toks.

O demonu tai jis buvo kaidaise...


___________________

Aš nustversiu likimą už gerklės, jis niekada manęs pilnai neįveiks. -
Ludwig Van Beethoven

precursor
Narys
# Atsiuntė: 15 Rugpjūčio 2010 10:45 - Redagavo: precursor
Atsakyti 


Maniau kad Esybė neturi vardo. Kodėl tuomet nepasivadinus Alahu, Jahova, Adonai arba Tetragramatonu? Ar šių mokytojų susireikšminimas("Esybė") jaučia savo ribas ir renkasi tik "buvusių" demonų (džinų) vardus ("forma" Esybei save pažinti)?


___________________

Žmogų nuodija ne tai kas patenką į jį pro burną, o tai kas iš jo pro ją išeina, - Jėzus.

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 19 Rugpjūčio 2010 11:45 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Kalbant apie gnostikų grupes ar institucijas, yra kai kas, ką mes manome reikia išsakyti. Iš esmės nėra labai didelis skirtumas ar mes kalbame apie gnostikus, krikščionis ar musulmonus, visur ir visada egzistuoja dvi monetos pusės. Taigi taip ir čia, kur šviesa ryškiai spindi, ten taip pat egzistuoja ir gili tamsa.

Kadangi ir ši tema iš dalies yra su tuo susijusi, mes norime pakalbėti apie tai, kad egzistuoja kai kurios gnostikų grupės ar institucijos, kuriomis nelabai galima pasitikėti, kadangi jose yra iškraipomi tikri gnostikų mokymai, ką nors pridedant ar pakeičiant. To nereikėtų priimti kaip kokio nors „baubo" ir bėgti slėptis į krūmus, tiesiog tai reikia įsisamoninti. To nereikėtų suvokti kaip bandymo pasakyti, jog „jie" yra blogi, o mes „geri". NE. Tačiau visa tai turi būti išsakyta. Mokytojas Samaelis parašė tiek daug knygų, prikeldamas primirštą gnostikų mokymą, todėl būtų išmintinga skaityti jo knygas ir būti budriems. Skaityti, patirti ir suvokti... Tiems, kurių tikslas yra nuoširdus ir jie siekia padėti žmonėms surasti Kelią, nereikia robotukų ar „zombių", kurie paskui kartotų žodžių tiradas, suneštų pinigų ar juos garbintų kaip mokytojus. Jie siekia, jog studentai taptų mąstančiais, nevaikščiotų miegodami, nebūtų naivūs priimdami viską, ką jiems sako, už gryną pinigą. Kitaip sakant, jų tikslas yra jog studentai taptų tikrais žmonėmis.

Siūlome labai gerai apie tai pamąstyti ir niekada kažkuo aklai nepasikliauti. Egzistuoja mokyklos, kurios (versdamos knygas) sugalvoja pašalinti joms nepalankias teksto vietas iš knygų, kurias parašė M. Samael Aun Weor; arba jie bando sukurti naujas ego pašalinimo technikas, tiesiogiai prieštaraudami Mokytojo žodžiams, ar pasiskelbia Save-realizavusiais. Tai tik keli iš daugelio dalykų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį.

Kas liečia Belzebubą, tai Samaelis savo knygose aprašo kaip jis sugebėjo šį demoną atversti link šviesos. Belzebubas, daugelį Kosminių Dienų buvęs demonu, paliko juodąją broliją ir atsigręžė į šviesą. Dabar kas įdomiausia, jog Mokytojas Samaelis rašo, jog šiai atsivertusiai esybei buvo suteiktas fizinis kūnas, kad jis galėtų eiti link savo Esybės Savęs-realizacijos. Jis rašo, kad Belzebubas įsikūnijo į moters kūną Prancūzijoje... Šie jo žodžiai daug ką pasako.

Autorius: Danieliaus knyga 12:2
Daugelis miegančiųjų žemės dulkėse atsibus: kai kurie amžinajam gyvenimui, kiti gėdai ir amžinajai negarbei.



___________________

Meilės ir Šviesos

Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by simple bulletin board miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0