miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Apie gnosis.lt / Forumo paskirtis
Autorius Žinutė
Admin
Administracija
# Atsiuntė: 24 Kovo 2007 10:23 - Redagavo: Admin


Sveiki,

Šis forumas yra išimtinai skirtas praktinėms Gnosis (Gnosticizmo) studijoms. Žinoma, visi gali laisvai rašyti šiame forume, tačiau jei Jūs norite studijuoti dalykus, nesusijusius su Gnosis, kitas religijas ar tradicijas, tam egzistuoja kitos svetainės ir forumai, kur galite tai daryti.

Tegul Jūsų Tėvas, esantis paslaptyje, nušviečia Jums kelią...

Autorius:  Samael Aun Weor
Sąmoningai patirti Tiesą įmanoma tik tada, kai nutyla protas, kai jis skendi tyloje.



___________________

Meilės ir Šviesos

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 28 Rugpjūčio 2008 11:22 - Redagavo: Admin


Šio forumo paskirtis yra kiek kitokia nei daugumos egzistuojančių forumų. Jis yra skirtas labai konkrečiam tikslui - bendrom jėgom išsiaiškinti klausimus, kurie kyla studijuojant Gnosis. Čia svarbu atkreipti dėmesį į frazę „klausimus, kurie kyla studijuojant Gnosis", nes ji yra esminė. Mūsų laikais internete pastebima tendencija, jog forumuose yra rašoma labai daug kas, nors dauguma forumų turi paskirtį ir taisykles. Žmonės mėgsta išsakyti savo nuomonę nesusipažinę su tos bendruomenės taisyklėmis arba nesąmoningai susipažinę. Nuomonė dažnai yra išsakoma tik todėl, kad išsakyti. Galiausiai tokie forumai tampa informacijos šiukšlynais, kurie iš tolo ne kaip kvepia. Egzistuoja didžiulis skirtumas tarp intelektualių žinių ir išminties; žinoti galima daug ką, bet tai patirti jau yra visai kitas dalykas. Tada tas patyrimas tampa tikėjimu, bet ne įsitikinimu (kas yra labai paplitęs reiškinys). Taip pat žmonės dažnai netgi nesivargina studijuoti Gnosis, o ateina į forumą ir rašo savo mintis, įsitikinimus ir t.t. Jie sako, kad jiems nelabai artimas šis kelias, kad jie nestudijavo šios doktrinos, bet visada pasisako forume, kuris skirtas bendrai išsiaiškinti neaiškius dalykus studijuojant gnosticizmą.

Nežinau kaip galima pirma nestudijavus mokymo, pirma nestudijavus dharmos, ją suvokti. Pirmiausiai eina mokymas, patyrimas, tiesa, suvokimas, po to eina bendruomenė, kas yra panašiai mąstantys individai.
Jei forumas skirtas vienam ar kitam dalykui, tai gerbkime to forumo taisykles ir bendruomenę. Gnosis nėra žaidimas, tai - Tiesus Kelias, Bodhisatvos kelias, Skustuvo Ašmenų Kelias, Kelias link išsilaisvinimo. Šis puslapis ir forumas yra skirtas tvirtai apsisprendusiems žmonėms, kurie siekia susijungti su savo vidine dievybe, kurie siekia Save realizuoti. Šio forumo paskirtis nėra pritraukti kuo daugiau vartotojų, nėra sulaukti kuo daugiau pasisakymų. Mūsų bendras tikslas yra padėti žmonijai surasti Tiesą ir tai yra viskas.

Autorius: Samael Aun Weor
Dauguma okultizmo studentų gyvena dreifuodami iš mokyklos į mokyklą, iš brolijos į broliją, visada būdami smalsūs, visada ieškodami naujovių, ieškodami kiekvieno naujo lektoriaus, kuris atvyksta į miestą.

Kai bet kuris iš šių studentų apsisprendžia dirbti su Arkanu A.Z.F., kai apsisprendžia nusileisti į Devintąją Sferą dirbti su ugnimi ir vandeniu, jis elgiasi kaip ir visada: „ieško", visada būna smalsus, visada „kvailas". Okultizmo studentas viską paverčia į „mažas mokyklas ir teorijas". Jei jis nusileidžia į Devintąją Sferą, jis tai daro lyg tai būtų įstojimas į „kitą mažą mokyklą", visada elgiasi kvailai, visada būna smalsus, neprotingas. Sunku surasti rimtą ir ryžtingą aspirantą, siekiantį tiesos Tobulos Santuokos kelyje. Kartais atsiranda studentų, kurie akivaizdžiai yra labai subrendę ir rimti, tačiau galiausiai ir jie parodo savo tikrąjį veidą. Liūdna tiesa, bet tai yra gyvenimo faktas.

<...>

Taip šie vargšai „kvailiai" praleidžia savo gyvenimus, visada keliaudami nuo gėlės ant gėlės. Ateina diena, kai šie vargšai naivuoliai miršta nieko nepasiekę. Jie apgailėtinai iššvaistė savo laiką.


Prašome forume nenaudoti necenzūrinių žodžių, neįžeidinėti forumo narių, neskleisti nepagarbių atsiliepimų apie kitus asmenis, netuščiažodžiauti ir neužsiimti reklama; tokie pasisakymai, kaip ir pasisakymai neatitinkantys šio forumo paskirties, bus trinami.

Mūsų forumas nėra skirtas spręsti asmeninėms problemoms, t.y. jis nėra skirtas savo asmeninių problemų išsipasakojimui, asmeninių gyvenimo istorijų rašymui. Gnosis yra raktas, esmė padėti sau, bet tik radikaliai inventorizuodamas savo vidų, darydamas pertvarkas, žmogus gali sau padėti. Niekas kitas jam nepadės, nes darbą reikia atlikti pačiam, su vidinio Kūrėjo pagalba.

Taip pat verta atsiminti, jog asmenybė ir jos garbinimas yra didžiulis trukdis žmogaus dvasiniam vystymuisi, trukdis ezoterinėms bendruomenėms ir organizacijoms.

Autorius: Samael Aun Weor
Jei norime išspręsti problemas, mes turime susilaikyti nuo savo nuomonės reiškimo. Kiekviena nuomonė gali būti nuginčyta. Mes turime išspręsti problemą medituodami apie ją; būtina ją išspręsti pasitelkiant protą ir širdį. Mes turime išmokti mąstyti patys, lyg papūgoms kartoti kitų nuomones yra absurdas.



___________________

Meilės ir Šviesos

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 2 Balandžio 2011 19:34


Dar pasakysime kelis žodžius tiems „stebėtojams" ar „religijotyrininkams", kurie atėję pas mus į svečius bando širdies doktriną aiškinti akies doktrina, kurie bando ištirti gnostikus ir nustatyti jiems diagnozę. Tokiems žmonėms mes patarsime nevargti ir negaišinti nei savo, nei mūsų laiko.

Autorius: Jėzus iš Nazareto
Jeigu teisumu neviršysite Rašto aiškintojų ir fariziejų, jūs niekada neįeisite į dangaus karalystę. <...> Taigi būkite tokie tobuli, kaip jūsų dangiškasis Tėvas yra tobulas.

Autorius: Samael Aun Weor
Protas tegali formuluoti nuomones, bet nuomonės neturi nieko bendra su tiesa, kadangi protas niekada negali pajusti tiesos.



___________________

Meilės ir Šviesos

Tema uždaryta. Jūs negalite rašyti žinučių.
 

Powered by web forum software miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0