miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Verta Dėmesio / Pragaras
Autorius Žinutė
Admin
Administracija
# Atsiuntė: 4 Rugsėjo 2009 09:47 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Rinkimės išmintingai...

...

Autorius: Pakartoto Įstatymo knyga 30:15-20
Du keliai

Žiūrėk! Šiandien padėjau prieš tave gyvenimą ir gerovę, mirtį ir pražūtį. Jei laikysiesi VIEŠPATIES, savo Dievo, įsakymų, kuriuos šiandien tau duodu, mylėsi VIEŠPATĮ, savo Dievą, eisi jo keliais, laikysiesi jo įsakymų, įstatų ir įsakų, klestėsi ir tapsi gausus, o VIEŠPATS, tavo Dievas, laimins tave krašte, kurio eini paveldėti. Tačiau jei tavo širdis nusigręš, jei neklausysi ir būsi išvestas iš kelio garbinti svetimų dievų ir jiems tarnauti, šiandien tau persakau, kad tikrai žūsite. Ilgai neišliksite žemėje, kurios, pereidami Jordaną, einate paveldėti. Šiandien šaukiu dangų ir žemę liudyti prieš tave: padėjau prieš tave gyvenimą ir mirtį, palaiminimus ir prakeikimus. Rinkis gyvenimą, kad tu ir tavo palikuonys būtumėte gyvi, mylėdami VIEŠPATĮ, savo Dievą, jo balso klausydami ir jam atsiduodami.


Autorius: Samael Aun Weor
Čia egzistuoja grėsmingas miestas, apsuptas triguba siena, kur girdisi baisios aimanos ir geležinių grandinių žvangėjimas bei valkiojimas.

Randame čia tris furijas: troškimą, protą ir piktąją valią; jos kaltuosius plaka rimbais, kurie virš jų šnypščia, lyg gyvačių liežuviai.

Tuose tamsiuose, nugrimzdusiuose regionuose taip pat gyvena senovės Atlantidos titanai, kurie, nepasiekę tikro Šventumo, ketino pasiekti dangaus skliautą, kad galėtų užvaldyti kitus begalinės erdvės pasaulius.

Tartare gyvena sanguliautojai, neištikimieji, homoseksualai, žudikai, girtuokliai, šykštuoliai, savanaudžiai, vagys, sukčiai, piktieji, žiaurieji, godūs, pavydūs, išdidūs, pasipūtę, tinginiai, apsirijėliai, blogio doktrinų įsteigėjai, veidmainiai fariziejai, išdavikai ir materialistiniai ateistai, kurie yra Viešpaties priešai.

Neaprėpiama, o Dieve, yra daugybė nusikaltimų, kuriuos – netgi jei turėtume šimtą burnų, tūkstantį liežuvių ir plieninį balsą – išvardinti nebūtų įmanoma.

Nusileisti į tuos mineralinius Žemės regionus, į tą požeminį pasaulį, yra visai paprasta, tačiau ir vėl pakilti į Saulės šviesą yra ypač sudėtinga, beveik neįmanoma.



___________________

Meilės ir Šviesos

Gerda
Narys
# Atsiuntė: 6 Rugsėjo 2009 17:06
Atsakyti 


Argi nebūtis nėra dižiausia bausmė?


___________________

Niekas
Narys
# Atsiuntė: 6 Rugsėjo 2009 17:59 - Redagavo: Niekas
Atsakyti 


Čia idomiai galima pafilosofuoti. Bet bandant paprastai atsakyti, ta nebūtis apie kurią tu kalbi yra ego nebūtis ir tai yra sielos būtis. Sielos būtis yra tikroji būtis, tai pilnas laimės ir kiekvieno momento išgyvenimas, be ateities ar praeities, tiesiog chia ir dabar, be jokio as ar kiti, nes viskas yra viena. O ego.... ego yra tik prisiminimai iš praeities ar jaudinimasis dėl ateities, egzistuojantis tik dėka dualumo, jis nėra realus, tik iliuzijos, todėl ego būtis nėra tikra būtis, tai tik apgaulė. Kai tai kas netikra pasitraukia, jo vietą užima tai kas tikra ir to negali nusakyti dualiais žodžiais, o jeigu pabandyti tai - esu, bet neesu .


___________________

Gerda
Narys
# Atsiuntė: 7 Rugsėjo 2009 20:36
Atsakyti 


Nuo vaikystės maniau jog pragaras sukurtas lyg pramanas vaikams gąsdinti, ne man teigti jis yra ar ne ir koks jis, apie tai žinau tik iš pasakojimų...tiesiog mane daug labiau sukrėtė vieno žmogaus žodžiai-,,Tikroji bausmė kai Viešpats nebegirdi tavęs, kai niekas tavęs nebegirdi'' ...tačiau jei visi savyje nešiojamės dalelę Viešpaties ar įmanoma dvasios prasme būti nuo jo atskirtam? Būti atskirtai nuo prado , nuo to iš ko gimiau , tai man asocijuojasi su nebūtimi...


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 8 Rugsėjo 2009 13:15 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Kai ego žmoguje užvaldo visą ar beveik visą sąmonę, tada Esybė atsiriboja nuo tokio individo, kuris tampa grynu demonu ir grimzta gilyn į pragarą. Tai reiškia, kad Esybė (Atmanas-Buddhi-Manas) atsiskiria nuo keturių nuodėmės kūnų (psichikos).



Tas atsiribojimas yra toks, kad Esybė demoną palieka pragare, kad jis išsiskaidytų į kosmines dulkes. Tai yra tolygu ego išskaidymui ugnimi, kai sąmonė yra išlaisvinama iš ego gniaužtų. Perėjusi tokį išgryninimą sąmonė vėl pradeda naują evoliucijos etapą nuo mineralų karalystės.

Taigi šis atskyrimas yra susijęs su negatyvumo atskyrimu nuo šviesos. Pačią mūsų sąmonę atskirti nuo Esybės yra neįmanoma.

Iš tiesų, didžiausia kančia yra turėti dar šiek tiek neįkalintos savo sąmonės ir suvokti, kad Esybė ar Viešpats tavęs negirdi dėl padarytų nusižengimų.


___________________

Meilės ir Šviesos

LiquidSoul
Narys
# Atsiuntė: 22 Rugsėjo 2009 11:04 - Redagavo: LiquidSoul
Atsakyti 


pragaras ir rojus mano nuomone tai tik tam tikri samonės lygiai (busenos) ,kurias mes jaučiame ir kai kažko nepadarom, kurejo misijos nevykdom, mums užsikrauna tie darbai, per viršu lenda ,tada nežinom kur dėtis nes viskas spaudžia iš visu pusiu ir dar jai papuolam i mums priešinga aplinka kurie smerkia iš visu pusiu tada patiriam pragara budami net žemėje ir po mirties ta samones lygi ta atmintį nusinešam su savim ir kenčiam toliau jai butume dare gera ir matytume tik gerai tai ir po mirties mes matytme tik gera


___________________

dont walk on lillusion bridge its not exist / becouse u can fall into flames...

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 22 Rugsėjo 2009 12:51 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Prašom laikytis šio forumo taisyklių.

Gnosis nėra proto išmąstymai, įsitikinimai ar nuomonės. Gnosis yra sąmoningas realybės patyrimas. Gnosis yra tikras tikėjimas, gimstantis iš patyrimo.

Todėl geriau siūlau pasinerti į praktikas ir taip pačiam patirti tiesą.


___________________

Meilės ir Šviesos

LiquidSoul
Narys
# Atsiuntė: 23 Rugsėjo 2009 21:53
Atsakyti 


aišku...


___________________

dont walk on lillusion bridge its not exist / becouse u can fall into flames...

phi
Narys
# Atsiuntė: 28 Rugsėjo 2009 21:30
Atsakyti 


Pragaras?

Kas jis? Kur jis yra? Kaip jis atrodo? Kaip jis patiriamas? Su kuo ji rekia patirti?

Gal tai kancia, skausmas, kaifas? Ar jis apskritai priklauso kokiu tai pojuciu sferai? Ne? Taip?

Mano patyrimas rodo, kad mes kalbedami apie pragara kalbame apie:

Nesugebejima nukreipti sukoncentruoto demesio, arba

neatsiribojima, arba

valios pastangu trukuma iveikti susitapatinima

Tuomet man pragaras gali buti bet kas, netgi tokios altrustines savokos kaip meile ir pan.

Apie ka mes kalbam? Ir kodel gnosis puslapyje mes suteikiam erdves protui manipuliuoti panasiom avantiuristiskom savokom kaip pragaras?


___________________

With the death the death is killed

FXFX
Narys

# Atsiuntė: 10 Kovo 2010 20:37 - Redagavo: FXFX
Atsakyti 


O kaip dėl pabudusių juodųjų magų? Ar jų ego irgi išskaidys?


___________________

Aš nustversiu likimą už gerklės, jis niekada manęs pilnai neįveiks. -
Ludwig Van Beethoven

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 11 Kovo 2010 08:45 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Autorius: Samael Aun Weor
Nuo sielos karmos priklauso kiek ilgai ji gyvena pragariškuose pasauliuose. Akivaizdu, jog tie baisūs juodieji magai, kurie išvystė Kundabuferio organą ir apatinės pilvo dalies čakras, liuciferiai, anagarikai, ahrimanai, t.t. tuose pragariškuose regionuose išgyvena ištisas amžinybes, pilnas Mahamanvantaras tol, kol tampa kosminėmis dulkėmis.



___________________

Meilės ir Šviesos

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 10 Birželio 2012 11:14 - Redagavo: Admin
Atsakyti 





___________________

Meilės ir Šviesos

Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by bulletin board script miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0