miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / Mokytojo video
Autorius Žinutė
susidomejas
Narys
# Atsiuntė: 14 Vasario 2011 23:54
Atsakyti 


Sveiki, nenorėjau kurti naujos temos, bet man, tiksliau mano protui vis toks dalykas keistai atrodo, kai pažiūriu video apie Samael Aun Weor, atleiskit, bet žmogui tik paskaičiusiam gnosis ir paklausiusiam mokytojo, gali pasirodyt visa tai atstumiančiai, štai man mokytojo manieros ir balsas skamba kažkaip šiurkščiai, bauginančiai, bent jau, kaip man paprastam, su psich. defektais žmogui, tai kartais net neatrodo, kad geras žmogus jis būtų... (bet vėl ar atrodoma kitiems geru tik dėl to, kad turima pasilikusių gerųjų psichologinių defektų, o TIESA iš žmogaus be defektų, protui su defektais skamba ir pasireiškia nepriimtinai, atgrasančiai?), juk visų kitų, kad ir kunigų, popiežių, kitokių "šventenybių" ar tokiais besidedančių balsas ir manieros dažnai būna švelnios, malonios, patrauklios, žmogus tiesiog švyti... Tai čia turbūt ir bus taip, kaip, kad didysis mokytojas sako, jog jis neturi nei vieno ego, įskaitant ir gerų ego, tai ir kalba tik jo esybė ir be jiokio švelnaus balso, jiokių meilumų, kylančių iš gerojo ego, ego dėl kurio žmogus atrodo geras, priimtinas, malonus, visus įtikinantis savo šventumu ( kaip pvz. Sai Baba pastoviai šypsos, meiliai kalba...). Ar jums, na tiems, kas teturi kelis procentus sąmonės neatrodo Samael Aun Weor kalba mažų mažiausiai keista?(Ar tai reiškia, kad TIESA iš pašalinusiojio visus psich. defektus mūsų psicholiginių defektų valdomiems protams skamba ir atrodo atstumiančiai? tai tada vėl, čia bus tik faktų, rašomų gnosyje apie ego pasitvirtinimas?)
Aišku, kad forumo administratoriams ir pažengusiems viskas kitaip turėtų atrodyti, tikiu, kad jie jau daug psich. defektų pašalino ir įdomu, ką jie tuo klausimu patartų, padėtų ar aš teisingai čia supratau, o jei čia rašau kažką negero ar šitos rašliavos vaisiai niekuo nepasitarnaus sielų išsigelbėjimui nuo ego, tai tiesiog ištrinkit šitą pasisakymą , sorry, kad prirašiau čia gana painiai, bet manau, kad ir kitiems, kas tik pradeda domėtis gnosiu iškyla panašūs klausimai ar abejonės, kol dar nesupranti, kaip veikia ego ir t.t.


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 15 Vasario 2011 16:17 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Šis klausimas tikrai vertas atsakymo. Iš tiesų, kai kuriems žmonėms taip ir atrodo; jie sako, kad Mokytojas piktas, kad jis agresyviai kalba, kad jo veidas atstumiantis. Ypatingai tai liečia tuos, kurie nestudijuoja gnosticizmo, tačiau vienokiu ar kitokiu būdu su tuo susipažino.

Mes turim suprasti, jog visi esam skirtingi. Vieni vienoki, kiti kitokie, juk kiekvieno psichika vis kitaip yra susiformavus. Tai gana gerai matosi netgi mūsų visuomenėj, pvz:. daugumai negeriantis individas atrodo kaip nenormalus ir daugeliu atvejų vertas pažeminimo. Lygiai tas pats ir su nerūkančiu... Toliau, jei negeriantis pažiūrės į geriantį, geriantis jam irgi atrodys kaip nenormalus, kadangi jis save nuodina ir naikina. Tačiau jei negeriantis žiūrės į tokį žmogų su užuojauta, kad jis nežino, ką daro, tada viskas pasikeis. Kodėl? Todėl, kad tai bus atliekama su sąmone, užuojauta.

Taigi matome du būdus kaip galima gauti įspūdžius: 1. Nesąmoningai ir 2. Sąmoningai. Dabar paklauskime savęs, kaip dažniausiai mes suvokiame aplinkinius asmenis, ar mes pilnai juos pažįstame, ar tiesiog vadovaujamės išorine percepcija? Daugumoje atveju tikriausiai atsakymas yra aiškus - mes gana subjektyviai įvertiname ir padedame tašką. Žinoma čia buvo tik elementarus pavyzdys. Ne veltui daugelis budistų sako, kad jie negali atpažinti Budų, kadangi tik save ištobulinęs Lama gali tai permatyti.

Keliaujam toliau, Mokytojas Samaelis kalba ir išreiškia save taip kaip išreiškia. Kas gali pasakyti, kad taip yra blogai ar gerai? Kas gali tą patį pasakyti apie Dalai Lamą ar kokį kitą individą. Žinoma, daugeliui patinka girdėti švelnų toną, ir tame nėra nieko keisto. Bet reikia suvokti, jog ne visi vienodai save išreiškia; turint omenyje dar ir tai, kad visus įtakoja skirtingos planetos. Konkrečiai kalbant apie M. Samaelį, mes žinome, kad jo planeta yra Marsas, o jis yra karo dievas.



Tai labai svarbu, kadangi Marsas (Arėjas) yra Penktosios Tiesos Skleidėjas, konkrečiai prižiūrintis šią mūsų penktąją Pagrindinę Arijų Rasę. Marsas visada veda į kovą, tai yra dalis jo mokomos Tiesos. Jis veda į kovą prieš defektus, prieš milijonus. Jis yra karys, jis griežtas ir karingas, tačiau taip pat išmintingas ir gailestingas.

Klausimas: Aš girdėjau, kad Bethovenas buvo piktas žmogus.

Atsakymas: Nevertinkite asmens remdamasis Holivudo filmais! Jie neparemti tikrove. Tai yra kažkieno nuomonė.

Pvz., aš atsimenu kai buvau Meksikoje ir Mokytojas Samael Aun Weor skaitė lekciją. Beklausydami Mokytojo žmonės galvojo, kad jis buvo piktas, tačiau tuomet Mokytojas Samaelis neturėjo ego. Aš atmenu, kaip viena klausytoja man pasakė mananti, kad jis buvo labai piktas. Bet Mokytojas buvo nušvitęs, be ego, be pykčio, tačiau labai stiprus. Taigi jis nebuvo piktas, kaip kad ji galvojo. Kiekvienas vertina pagal save.

Bethovenas paprasčiausiai turėjo stiprų charakterį, tokį kaip ir Mokytojas Samael Aun Weor.


Kitas dalykas yra tas, kad kiekvienas turi savo mokymo stilių, meilūs žodžiai ne visada duoda reikiamą rezultatą. Egzistuoja žmonės, kurie žinodami Gnosis, žinodami kad reikia atlikti praktikas ir dirbti, to nedaro ir tik tempia laiką. Tokiems žmonėms labai praverčia griežtesnis tonas, kadangi čia ne žaidimas, reikia dėti pastangas ir dirbti, o ne svaigti ir sapnuoti. Ant kortos pastatyta mokinių sielos gerovė, todėl Mokytojai ir yra mokytojai, kadangi jie tai supranta. Be to, ir pačios ispanų kalbos yra atitinkamas skambesys.

Todėl į viską žiūrėkime atmerktomis akimis, dirbkime su savimi, siekdami suvokti ir pamatyti tiesą. Dažnai viskas yra visai kitaip, nei atrodo.

Mirtis žmogų neatpažįstamai pakeičia, nekalbant jau apie Šviesos Karaliaus įsikūnijimą mumyse. Mes turime skelbti karą savo legionams, neištikimiesiems. Laikas balnot žirgus, galąst kalavijus ir mūšin jot!

Autorius: Pirmoji Samuelio knyga 18:7
Džiūgaudamos moterys dainavo ir sakė:

„Saulius užmušė savo tūkstančius,
O Dovydas savo dešimtis tūkstančių!"



___________________

Meilės ir Šviesos

Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by simple bulletin board miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0