miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / Maistas
. 1 . 2 . >>
Autorius Žinutė
Human
Narys
# Atsiuntė: 16 Birželio 2008 14:10
Atsakyti 


Kaip suprantu būti vegetaru nėra gerai, bet būti kanibalu taip pat. Taigi visuomenėje tikrai yra valgoma kaip buvo minėta degreduojančių gyvųnų mėsa. Bet turbūt kone vienintelė gera mėsa yra jautiena, kurią ir derėtų valgyti. Bet dabar man iškilo klausims, gi mes žudyti ar galime? Ta prasme jeigu reikia mėsos tai kaip jau ją gauti? Nes bent jau man galvijai atrodo labai protingi gyvūnai, ir man prieš jį pakelti ranką būti tikrai sunku. Kaip tai reikėtu padaryti, kad nenukentėtu jokie visatos dėsniai, kad nenusiženkti įstatymams? Taip pat man iškilo klausimas ar gyvulių auginimas nėra nusižengimas kokiems tai dėsniams. Žmogus gi vaisina gyvūnus dirbtinai ir panašiai, jie neturi didelės laisvės. Kaip dar su šituo dalyku?

Taip pat norėčiau sužinoti apie alaus vartojimą. Dabar labai paplitęs jo vartojimas. Tai yra aukoholinis gėrimas. Kaip suprantama tame procese alaus gavimo dalivauja mielės - grybas. Aplamai mieles deda nemažai kur, ką galima pasakyti apie tai?

Šaldytas maistas.
Mes gyvename tokioje geografinėje padėtyje, kad apfalų metą šviežaus maisto tai neturime. Taigi daug kas užsišaldo daržoves ir panašiai. Toksai dalykas padaro maistą tuščią ir bevertį taip pat kaip ir koncervavimas hermetiškuose induose ar kaip?


___________________

phi
Narys
# Atsiuntė: 17 Birželio 2008 12:19
Atsakyti 


Intelektualus gyvunas labai seniai prarado galimybe harmoningai sugyventi su ji supanciais kitais gamtos padarais, taip viska gamtoje isbalansavo, jog zmonems (tikraja ta zodzio prasme) nebeliko galimybes pasiimti tai, ka duoda gamta nesulauzius tam tikru desniu.

Tai turbut nutiko tuomet kai zmogus buvo isvarytas is rojaus (sakykim ketvirtos dimensijos) kur harmoningai gyveno su gyvunais ir ne tik, tiksliau kai pradejo paleistuvauti ir prarado gebejima objektyviai suvokti ji supancia aplinka, sustiprino subjektyvu prota (Kaina), kuris nuzude sazines balsa, paklusnuma ir atsidavima Dievybiu valiai (tiksliau Abeli).

Gamtoje chaosas. Nebeliko misku, nebeliko vilku, sutraukytos ir negriztamai sunaikintos tam tikros milijonus metu gamtos rafinuotos mitybos grandines. Turbut sunku isivaizduoti, kad butu galima dalyvauti mitybos grandineje, nesulauzius tam tikru desniu.

Pvz. vilkui papjovus kokia stirna, pasimaitina labai daug rusiu gyvunu: pauksciu, zveriu ir t.t. Netgi dirva ir kirmeles gauna naudos. Idomu tai, kad dauguma tos grandines dalyviu nieko bendra neturi su vilko instinktu nuzudyti auka, sakykim tas instinktas duotu momentu atnese tiek naudos, kad ji gerokai virsijo zala: aukos baime, jos sunaikinima ir t.t. Gamta viska puikiai sureguliavusi, kad tam tikru rusiu evoliucijos ar devoliucijos eigoje visuomet subalansuotu mitybos grandineje dalyviu santykius taip, kad butu sudarytos kuo puikiausios salygos aukstesnei samonei isikunyti. (Tai samones evoliucija, jokiu budu ne prasimanyta ir neegzistuojanti Darvino gyvunu rusiu evoliucija. Gamta niekuomet neevoliucionuos i kazka dieviskai sumanaus mechaniskai, nes visada suveikia devoliucijos desnis. Tam tikri samones lygmenys iseina is to mechaniskumo ribu, todel ir yra anapus pastaruju desniu.)

Matau tik viena iseiti - reikia grizti atgal i roju. Kaip moko gnosis, grizima imanomas tik pro tuos vartus, pro kuriuos zmogus ir buvo is ten isvarytas. Per seksa. Pabudinus samone zmogus prades matyti kur siulo galas. Dabar su musu samones lygmeniu turbut neimanoma matyti iseiti is tos makalynes kurioje esame.

Manau gilioje senoveje intelektualus gyvunas, turedamas tiksla tapti zmogumi, stengesi islaikyti harmonija gamtoje. Jeigu ir papjaudavo koki zvereli tai jis tam dalykui atsiklausdavo Dievu, nes puikiai zinojo kad lauzo tam tikrus desnius, todel stengesi ta daryti kuo maziau is savo subjektyvaus proto, tiksliau kuo maziau pasikliaudamas savo VALIA. Tam pasitarnaudavo visokie ritualai, nes tuometiniai intelektualus gyvunai gerai zinojo, kad nuzudyto gyvuno mesa pasitarnaus jiems objektyviai matyti, stebeti, giliai meditacijoje suvokti, o po to Dievo Motinos pagalba sunaikinti tuos zveris ir gyvunus, kurie yra viduje.

Transmutacijai mesa reikalinga, nes mesoje esanti ugnis pazadina musu pasamoneje slypincius gyvuniskus instinktus, ypac instinkta poruotis, zudyti, sergeti savo teritorija ir t.t. Alchemikui tas reikalinga, nes jis turi pamatyti visa savo sielos svina, tam kad galetu ji transformuoti i auksa.

Belieka tik klausimas, ar zintelektualus padaras, gyvendamas senovineje aplinkoje, kur zaliuoja miskai, abstu visokiu zveriu ir t.t., galetu pasiimti dvasinei praktikai reikalingo ugnies elemento (esancio mesoje) nezudydamas samones atzvilgiu zemiau esancio padaro. Tibetieciai parode, kad tai visai imanoma.

Bet ar mums tai imanoma, kai mes 3 kartus per diena savo maisto patiekaluose norime matyti mesyte. Isnaikinome konkurentus (neintelektualius gyvunus) tam, kad patys galetume veisti ir skersti galvijus savo persivalgymo pojuciu ar kitam malonumui (pvz. nepasotinamai astrai masturbuotis ar puoseleti erotines fantazijas ) ugdyti.

----------

Manau kad gyvunu auginimas siekiant is ju pasimaitinimo naudos (vistu kiausiniai, karves pienas ) - visa tai irgi kuria karma - nusizengiama gamtos istatymams. Taip jau susikloste kad karma taip uzsisuka, kad nebera iseities, belieka bandyti pristabdyti jos kurimo tempus. O tai ir yra sunkiausia - "apsukti laiva ir plaukti pries veja".

Samaelis daznai mini, kad kitose musu saules sistemos planetose gyvenantys ZMONES augina darzoves, geles, kiekviena seima ar grupele turi savo darza turbut ir soda. Jie jokiu budu negyventu miestuose, nes tai nera suderinama su harmonija.

Zmogaus troskimas pelnui istreme milijonus zmoniu is savo trobeliu ir darzu, likome robotai, kurie eina ieskoti fasuoto, chemiskai apdoroto ir visokio sumalto maisto.

Liudna man darosi, kai aplink kaimynai viska tik purskia, nes pasak ju niekas neuzaugtu. Ir tikrai, vaismedziai raitosi nuo amaru ir veziu, darzoves irgi visokie puola, laukuose be chemijos irgi derlius nekoks.

Nemanau kad ismaisius gamtos per amzius sudeliotas kortas, zmogus yra igalus savo protu sudelioti viska i savo vietas. Daug kur apie tai snekama, apie visokias ekologiskas, uzdaro rato, be atlieku, gamta imituojancias sistemas, bet kazkaip nuojauta tokia negera - per velai bandoma susigriebti, o ir ne nuo to pradedama. Esme ne zmogaus atlikta disharmonija ir jos rezultatai - o tie mano anksciau mineti vartai.

Visa musu egzistencija ir impulsai dabar, rodos, pasitarnauja tai siaubingai sistemai disharmonija kurti. Visa ekonomika, darbai ir t.t. pucia i didesnio vartojimo duda ir skatina toliau murdytis subjektyvaus proto iliuzijoje.

Tiek mano asmeniniu pamastymu ta tema. Kiekvieno vidus yra jo asmeninis gnosis. Klausykimes sazines balso ir veikime juo vadovaudamiesi. Zudymas ar nezudymas - labai subjektyvios savokos. Geriau stengti pabusti, studijuoti Karmos desni ir atminti, kad aukstesnis istatymas nuplauna zemesni. Ir kad gerais ketinimais pragaras gristas


___________________

With the death the death is killed

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 17 Birželio 2008 19:42 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Alkoholis yra žalingas žmogaus organizmui, Motina gamta išmintinga, ji žino ko reikia jos vaikams, todėl natūraliai egzistuojantis maistas ir gėrimas yra tinkamiausias vartoti. Inteligencija viską sukūrė taip, jog visa, kas gyva, galėtų maitintis vieni kitais ir taip egzistuoti. Toks Aukščiausiojo Dėsnis.

Svaiginantys gėrimai (ar kitas "tuščias" maistas) į organizmą patalpina žalingas substancijas, vandenilius, kurie neigiamai įtakoja mūsų psichiką, sveikatą, protą... Nori būti sveikas, vartok paprasčiausiai švarų vandenį, sultis, gerk arbatas. Vynas irgi ne išimtis, anksčiau vynas buvo tiesiog nefermentuotos vynuogių sultys, o ne toks gėrimas, kokį visi vartoja dabar, pasiteisindami tuo, kad net šventose knygose vynas buvo minimas.

Kiek žinau reikėtų vengti kiaulienos, kiti devoliucionuojantys gyvūnai yra dauguma šunų, žiurkės, beždžionės.

Daržovių šaldymas manau joms nekenkia, jei yra atitinkamai pasirūpinama kur jos bus patalpintos. Viskas kas natūralu, turėtų būti gerai. Anksčiau pieną laikydavo moliniame ąsotyje, dabar laiko plastmasiniame pakelyje, skirtumas turbūt akivaizdus.


___________________

Meilės ir Šviesos

Human
Narys
# Atsiuntė: 17 Birželio 2008 23:26 - Redagavo: Human
Atsakyti 


Phi, tu įdomiai pamąstei. Sutikčiau su tavimi. Juk lengviau įšokti į gilią duobe, negu iš jos išlipti. Viskas dabar taip sudėta, kad atrodo neįmanoma visko sudėti taip kaip buvo.

Liečiant gyvūnus, tai paimkim ir paleiskim juos palaidus, gal jie ir išgyventu vasaros laikotrapį, bet žiema retas kuris išliktu manau.
Taip pat teko matyti, kad gyvūnas niekur nebėga, jisai gryšta ten kur jo tvartelis išeina pasivaikšto ir vėl būna ten kur ir visada. Naminiai gyvūnai atpažysta šeimininkus. Taigi daru prielaidą, kad galbūt čia nėra laužomas didelis dėsnis, nes su gyvūnais reikia sutarti jei ankščiau taip būdavo nereiškia kad dabar jau negalime. Kaip minėjo Admin, kas natūralu turėtu būti viskas gerai. O taisydami tokią tarkime klaidą kaip gyvūnu prijaukinimas galime pridaryti dar didesnį jomarką. Kadangi, prijaukinti gyvūnai yra išmušti iš natūralaus rato, jie nebmokėtų gyventi natūralioje gamtoje. Taip pat jie yra sumaišyti pasaulyje, kur turėtu būti ištiesų realiai, tas pats ir su augalais. Į mano logiką nesueina galai, kaip tai ištiasyti, juolap kai niekas perdaug ir nepradeda to daryti. Nors realiai turbūt ne logika tai suvoksi ir ištaisysi.
Taigi ištiesų pasidaro netgi baugu, pažvelgus į viską apskritai. Ir nebžinai nei kaip gyvent. Turbūt vienintelis kelias ir tėra meditacija, gilus panirimas ir klausymasis savo vidinės Esybės/Kūrėjo, bei Sekasualinė magija. Kol negryšim į tikrus Žmones, tol viskas nesibaigs, bet kyla klasimas ar spėsim? Nes pabaiga pradeda jaustis.

Baigiant maistu. Tai mes jo tikriauisia negausime tokio kokio reikia realiai. Nes kaip minėtas dabartinis pasaulyje įsivyravęs jomarkas sunkiai ištaisomas. Galime, tik stengtis ir stabdyti tai, kas jau padaryta. Retai kur rasi natūralią, žemę ir retas kuris pradėtų gyventi taip kaip ankčiau, augindamas viską savom rankom ir medžiodamas, rankom taip pat, ne šautuvais.
Kad yra jau dėsnis mes turme jo laikytis, ir kovoti. Žmogaus raumenys, kone iš visų gyvūnų yra stipriausi, bet žmogus to nenaudoja.

Pastebime, kad aukoholis daug kam tapęs kaip "skysta duona". Jau pradeda įsigalėti ir psychotropinės medžiagos. Štai ir visas žmonijos tobulėjimas.

Bet visada reikia pradėti nuo savęs. Nesvarbu, kad : "Drambliui tas pats ar uodas po juo ar ant jo, tik uodui yra skirtumas"


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 18 Birželio 2008 10:08 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Jo, aplink mus esanti gyvastis yra paveikta mūsų egzistavimo. Dauguma gyvūnų, kaip ir buvo minėta, turbūt nesugebėtų patys išlikti gamtoje, jei ne žmogus. Čia taip giliai įsikišta į žemesnes Žemės karasytes, jog harmoniją sunku jau ir įsivaizduoti. Gyvūnai kryžminami, augalai kryžminami, manipuliuojama genais, GMO, ir t.t. Tikrai nemanau, kad žmogus, toks koks jis yra dabar, gali sutaisyti šią situaciją. Karmos dėsnis čia taip giliai įsisukęs, jog dabar visi tik jame ir sukas.

Gyvūnui, paimtam iš gamtos ir prijaukintam namie, realiai yra pakenkiama, nes sutrikdoma jo natūrali evoliucija ir egzistavimo aplinkybės natūralioje aplinkoje. Turbūt ir jie iš "zombiško" gyvenimo atrofuojasi, taip kaip žmonės...

Žemė agonijoje dabar, tačiau nelabai kam tai svarbu. Ji gyvas organizmas taip pat, nereikia stebėtis kodėl dabar tiek daug žūsta žmonių, kodėl tiek įvyksta katastrofų. Žemė daugiau jau nebegali kęsti jai daromų skriaudų, artėja atpildo valanda, kuriai dar net neprasidėjus žūsta šimtai tūkstančių...

Panaši situacija buvo Atlantidos egzistavimo pabaigoje, kuri, kaip žinom, buvo sunaikinta.

Paradoksas, parduotuvių lentynos lūžta nuo maisto įvairovės, bet nėra ką valgyti. Vandens Žemėje daug, bet daug kur jis netinkamas gerti. Oras priklauso visiems, tačiau jis užnuodytas. Žmogaus prigimtis - būti laisvu, tačiau niekas nėra laisvas...


___________________

Meilės ir Šviesos

Human
Narys
# Atsiuntė: 18 Birželio 2008 16:17
Atsakyti 


O kaip su maistu kuris yra stikliniuose induose?
Daug kas uždaro maistą stikliniuose induose. Kaip sultys, uogienės ar kitas dauguma raugintas maistas. O būtent, kaip su raugintu maistu?

Taip pat iškilo klausimas su Vynu. Nejaugi visas pasaulis taip ir privalo gerti Vyna kaip oro elementą? Gi vynuogės visame pasaulyje neaugs. Galbūt vynas gali būti kaip obuolių sultys ar panašiai?


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 24 Birželio 2008 19:31 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Vynuogės minimos turbūt dėl to, jog jose oro elemento yra daugiausia. Žinoma tai nereiškia, kad kitoje augmenijoje jo nėra.

Įsijunk į meditacijos praktiką, mano drauge! Ten slypi atsakymai į visus klausimus, kaip sako: "Ieškok ir tau bus duota"...

Plačiau apie maistą ir energijos transformaciją: Pančatatva Ritualas


___________________

Meilės ir Šviesos

zmogus

# Atsiuntė: 9 Liepos 2008 20:53
Atsakyti 


Tai valgant kiaulieną užterši savo organizmą, o valgydamas kitą mėsą neužterši ir atlieki Pančatatva ritualą?

Kas nustatė, kad kiaulė yra devoliucionuojantis gyvunas?

Yra vokiečių mokslininkų atliktas eksperimentas, kur kiaulei buvo leista rinktis švarią patalpą ir šviežius obuolius arba purviną tvartą ir puvančius obuolius. 18 kartų iš 20 kiaulė pasirinkdavo šviežius vaisius ir švarią aplinką. Buvo netgi sukurtą švarioje aplinkoje išvietė - tai yra atskira patalpa - tualetas toliau nuo valgomojo, ko pasekoje kiaulė nustojo šikt kur papuolą ir eidavo į išvietė. Net gi buvo nustatyta kad geromis sąlygomis laikoma kiaulė labiau pasiduoda dresurai nei šuo (turbūt esat matę filmą vaikams apie sumanų paršiuką).

Taigi, nematau jokios devoliucijos. Ji tikrai nėra sekanti stotelė žmogaus devoliucijos kelyje. O kad kiaulė poruojasi su kuom papuola, tai čia irgi ne rodyklis, nes taip daro daugumo gyvūnų ir žmogus ne išimtis. Net ir tie patis daugumos gerbiami ir šlovinami delfinai mylisi su kuo papuola, liutai taip pat viena patele neapsiryboja. Galbūt gulbės galėtų būti išimtimi.

Šunis, gorilos, jaučiau ir asilai seksualine prasme yra netgi labiau išvirkę nei kiaulias, nes dėl savo aistros bei siekio įrodyt pranašumą prieš kitus patynus, juos išprievartauja - padulkina.

Net jei valgant kiaulieną atsiranda daugiau aistros ir kitų energijos pasireiškimų per emocijas ir hormonus - argi tai nebūtų išbandymas tikram kariui vertam Kristaus skustuvo ašmenimis gristo kelio šią energiją bei dėl jos pasireiškiančius jausmus ir emocijas suvaldyti?

Vejus kalbat apie kiaulienos neigiamą pusę. Net neabejoju kad nevengiat išgert coca colos ir sukrimst kokį kebabą. Nors dėl colos turbūt suklydau..

zmogus

# Atsiuntė: 9 Liepos 2008 21:27
Atsakyti 


Aš apskritai patarčiau nevalgyt mėsos, arba laikytis ritualo ir valgyt ją labai retai. Tam yra keli argumentai iš gyvenimo:
1.Vegetarai ištvermingesni fiziškai, nes jų kraujo ph šarmine, o mesedžių rugštinė dėl įrančių gyvulinių baltymų.
2. Vydunas irgi tai įrodinejo bėgdamas krosą ir aplenkdamas jaunimą.
3. Alpinistai nenaudoja mėsos kopdami, net ir mesedžiai, būtent dėl ištvermės, kad palaikyt šarminį kraują.

Iš esmės visi argumentai sutilptų į pirmąją..bet gal taip bus patogiau suprast..

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 9 Liepos 2008 23:09
Atsakyti 


Kiekvienas žmogus gali elgtis kaip tinkamas, tai tik jo pačio pasirinkimas.

Tiesa yra tiesa ir ji gali būti vienokia ar kitokia, tačiau tik patikrinęs savo pačio kailiu žmogus gali sakyti: "aš suvokiau tai, aš patyriau tai, aš patikrinau tai"; kitu atveju, visos jo kalbos yra tuščios, tuštybė.


___________________

Meilės ir Šviesos

Tamsi viltis
Narys
# Atsiuntė: 10 Liepos 2008 06:38
Atsakyti 


Tur būt geriausia pasiklausti savęs (aišku jei tai tikrasis aš) ir mokintis pamatyti ar tu tikrai nori vieno ar kito valgio, kam tu valgai ką jauti, ar pasitenkinimą ar energijos srovę, ar dirgini sotumo jausmą , o dėl kokybinio produkto lygio tai sutinku su ankstesniais teiginiais jog kas naturalu tas gerai...
kita vertus musu kunas irgi yra maistas kazkam... taip kad neuzterskime jo labai nes kazkas irgi laukia svaraus maisto


___________________

ilgas kelias..tamsi viltis pažinti save...

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 14 Liepos 2008 20:52 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Bendrasis Kosminis Trogoautoegokratinis Dėsnis


___________________

Meilės ir Šviesos

povilas
Narys
# Atsiuntė: 11 Rugpjūčio 2008 21:08
Atsakyti 


tik samonigumas pades atskirti pelus nuo grudu


___________________

FXFX
Narys

# Atsiuntė: 11 Rugpjūčio 2010 18:56
Atsakyti 


Klausimas:

Kas tas nefermentuotas vynas, kurio galima gerti?


___________________

Aš nustversiu likimą už gerklės, jis niekada manęs pilnai neįveiks. -
Ludwig Van Beethoven

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 12 Rugpjūčio 2010 12:24
Atsakyti 


Vynuogių sultys.


___________________

Meilės ir Šviesos

. 1 . 2 . >>
Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by chat forum software miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0