miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / Muzika ir knygos
. 1 . 2 . >>
Autorius Žinutė
Justas
Narys
# Atsiuntė: 5 Vasario 2008 14:52
Atsakyti 


Sveiki! Norėjau paklausti kieno ir kokius kūrinius patariate klausyti ir kokių autorių knygas patariate perskaityti?


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 6 Vasario 2008 08:22 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Knygos

Dėl muzikos tai kiekvienam juk yra individualiai, tikriausiai dažnas iš mūsų norės klausytis ramios ir harmoningos.

Kalbant apie muziką, galiu trumpai paminėti kelis man patinkančius atlikėjus:

Anugama
Aeoliah
Enya
Medwyn Goodall


___________________

Meilės ir Šviesos

Human
Narys
# Atsiuntė: 4 Balandžio 2008 00:23
Atsakyti 


man labai patinka šie atlikėjai :

Amethystium
Enya
Enigma

Paklausius tų senų garsių kompozitorių nelabai traukia Bet tai turbūt ir nereiškai, kad esi degredaves. Patinka naujoviškesnė muzika kaip šių grupių kurias išvardinau.

Buvo minėta, kad muzika labai stipriai verčia degreduoti kaip rokas ir panašiai. O kaip su ta šiek tiek trankesne muzika t.y. House, trance, progresive, elektro ir pan. ?


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 8 Balandžio 2008 19:53
Atsakyti 


Akivaizdu, kad bėgant laikui viskas keičiasi, keičiasi į kažkurią pusę. Kalbant apie muziką, tai manau akivaizdu, jog per paskutinį šimtmetį mėgstamos žmonių muzikos skonis ryškiai pasikeitė. Galime pamatyti kaip klasikinė muzika tarsi tapo užmiršta ir įsivyravo tranki, sakykim visai kitokia muzika ar jos garsai.

Lygiai taip pat galime pamatyti besikeičiančią ir žmonių samonę, turbūt nereikia pabrėžti į kurią pusę vyksta tas pasikeitimas. Logiškai mąstant šie du dalykai yra artimai susiję. Jei degraduoja žmogaus psichika, protas, vertybės, tai kartu ir keičiasi suvokimas apie muziką ir kitus dalykus. Žmonėms ima labiau rūpėti vieni dalykai ir mažiau kiti. Žmonėms "užsimerkia" akys, klausa "atrofuojasi", mes jau negalime suvokti tikrojo grožio, kad ir kur jis slypėtų... Sąmonė minga, žmonės lyg ir gyvena, bet kartu ir negyvena, lyg egzistuoja, bet lyg ir ne...

Bet kokia muzika yra vibracijos, virpesiai, kurie ypatingai veikia visą mūsų psichiką, sielą, kūną. Jei šie virpesiai yra gilioj harmonijoj su visa Visata, jei juos sukūrė inteligencija, suvokianti tikrąjį grožį, tada mus tos vibracijos paveiks tik teigiamai. Tačiau, jei kuriami virpesiai nebus harmonijoje, akivaizdu, kad jie galės pakenkti padarams, kuriuos sukūrė Dievas, Kūrėjas, suprantantis harmonijos ir grožio reikšmę.

Kas kuria iš Dievo, tas negali sukurti disharmoningos ir naikinančios muzikos. Reikia atminti, jog vidus pasireiškia išorėje, vienas žmogus kalbės švelniai, o kitas šauks ir rėks. Taip ir su muzika, kas pažinęs tikrąjį jos grožį, tas ir išorėje ji atspindės.


___________________

Meilės ir Šviesos

Vile
Narys
# Atsiuntė: 27 Gegužės 2008 23:29
Atsakyti 


Sveiki, noreciau paklausti Admin, as daznai megstu klausyt labai sunkia muzika, taciau yra momentu kai norisi nuo jos pailseti, tada pasiklausau meditacines arba ish savo megstamos, bet siek tiek ramesnes, su kokia nors unikalia melodija. Ish tu atlikeju kuriuos zino visi neklausau nieko, domiuosi tekstais, stengiuos atsirinkti tuos, kuriu tekstuose daugiausiai prasmes, kadangi klausau underground'o. Norejau paklaust, ar muzika tikrai yra bloga, kurioje zmones kuria idedami savo tikrus jausmus, neketindami ispopuliareti, diziaja laiko dali aukoja muzikai, lieja del jos prakaita, nors pripazytu tokioje muzikoje yra daug agresijos ir niurumo. Ar tai atsiduoda klausytojams? Ish tiesu, manau, kad siek tiek, o gal ir ne siek tiek tapau priklausoma nuo jos, lyg ta agresija, niurumas mane ramina, ar taip gali but?
Ir dar del knygu? Matau, kad svetaines desineje puseje yra Samael Aun Weor citatos, o ar Lietuvoje galima kurnors isigyti bent angliskai parasytu jo knygu??


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 28 Gegužės 2008 10:05 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Autorius: Gnosis instruktorius
Siekdami geriau tai suprasti, pažiūrėsime į tai iš kitos pusės. Ta energija, ta esminė energija arba ta šviesa, kuri vibruoja begalinėje erdvėje, sanskrito kalboje yra vadinama Prana. Pasireiškimo eigoje ši energija spinduliuoja, skleidžia garsus, ji sukelia vibracijas, kur kiekviena vibracija kartu yra ir garsas, ir šviesa.

Muzika iš esmės nėra bloga, bet žmogus, kaip jos kūrėjas, gali į ją įdėti arba negatyviai nukreiptas vibracijų struktūras, arba struktūras, kurios teigiamai veiks jos besiklausančius asmenis. Žmonės iš pirmo žvilgsnio atrodo tokie skirtingi, tačiau pasigilinus pasimato, kad yra ne visai taip. Esminės jų psichikos sudedamosios dalys yra labai panašios, jos veikia tokiais pačiais principais. Neabejotinai vieno žmogaus psichikos pasireiškimas ar vibracijos, bangos, įtakos kito žmogaus psichiką, protą ir t.t. Nėra nieko izoliuoto, visi žmonės yra sujungti nematomais saitais, t.y. jie yra sujungti energetiškai. Tuo nesunku įsitikinti stebint kelis bendraujančius žmones, stebint kaip jie supanašėja bėgant laikui, kaip jie įtakoja vienas kitą emociškai ir t.t.

Taigi kurdamas muziką žmogus joje atspindi savo psichiką, savo vibracijas. Pabandykime įsivaizduoti ką tai reiškia. Jei atlikėjas pvz., yra mėgstantis išgerti, tai jis tai atspindės savo muzikoje. Jei - homosesualistas, tai bus energetiškai atspindėta jo muzikoje. Jei - agresyvus, bus atspindėta agresija. Jei nekenčiantis, bus atspindėta neapykanta. Klausantis tokios muzikos, mūsų psichika maitinsis šiomis vibracijomis ir tikriausiai tai nebus geras būdas puoselėti sąmonei (aišku, jei norima ją puoselėti, o ne dar labiau migdyti). Tačiau sąmonę ir psichiką galima maitinti ir geromis vibracijomis, kas yra atitinkama muzika.

Visai realu, kad muzika įtakoja žmogaus nuotaikas, jo jausmus ir suvokimą. Negatyviai nukreipta muzika gali maitinti tam tikrus defektus, ego, kuriems patinka pvz., pastoviai būti depresijoje, liudnume. Kitokie ego gal net nusiramina girdėdami tokias vibracijas. Esmė yra pabudinti sąmonę ir naikinti ego. Kai nebebus ego, nebebus kam būti depresijoje, nebebus kam būti niūrume. Mūsų sąmonė, dieviškoji kibirkštis, moka džiaugtis ir būti laiminga, ji žino kas yra tikroji laimė ir harmonija. Tereikia ją išlaisvinti iš ego gniaužtų ir viskas pasikeis. Aišku tai nėra paprata, tai didelis darbas su savimi, tačiau atlikus jį teisingai, viskas radikaliai pasikeis, tarytum žmogus gimtų iš naujo visai kitame suvokime.

Dėl knygų, tai dabar dovanojame kelias angliškas knygas čia. Turime ir daugiau angliškų knygų, jei domina rašykit.


___________________

Meilės ir Šviesos

Tamsi viltis
Narys
# Atsiuntė: 18 Rugpjūčio 2008 05:58
Atsakyti 


Tikrai gan svarbu suprasti kokios reikšmės įtaigas nori įsileisti į save klausydamas vienos ar kitos muzikos... bandyti paveikti savo emocijas kažkieno sukurta muzika man regis nėra estetiška, tai tas pats kaip puoštis kito dėvėtais jo kūno kvapu prasigėrusiais rūbais... nors nenoriu labai kategoriškai to teigti, tai tik mano labai jau asmeniškas požiūris...
Bet klausyti reikia, neklausydamas nesuprasi kas vyksta, nesuprasi ar tai tau naudinga ar ne ar tau to reik ar ne, nors mano nuomone muzikos klausymas yra ganėtinai tuščias laiko švaistymas... aš aišku labai rizikuoju tai teigdamas ir dar kartą sakau tai tik mano labai asmeniška nuomonė. Jei man būna labai labai blogai aš irgi geriu vaistus, taip ir muzika jei jau labai blogai tai kogi ja nepasinaudoti o šiaip tai reiktų labai atsargiai, kaip ir su viskuo gyvenime ir su knygomis taip pat. Patarti ką dėl knygų yra sunku, galima būtų tik patarti suprasti ko nori kokia kryptimi nori eiti ir tada bandyti ieškoti atitinkamos literatūros, manau jei žinai ko nori ją tikrai tikrai rasi, ji beveik pati tau į rankas įkris čia aš visiškai rimtai iš savo gyvenimiškos patirties....


___________________

ilgas kelias..tamsi viltis pažinti save...

Tamsi viltis
Narys
# Atsiuntė: 18 Rugpjūčio 2008 08:37
Atsakyti 


Ir dar apie skaitymą, man regis jau čia yra sakęs Admin, kad Biblija, yra užkoduota knyga, ir kad ją suprasti reik labai daug su savimi dirbti, na bet tur būt ne vien biblija, labai daug knygų gali skaityti visą gyvenimą ir skaitydamas iš naujo rasi vis daugiau, nes ko nesupranta protas dažniausiai atmeta, juk ne taip paprasta pasakyti sau, tu kvailys, , ir suprasti jog mūsų mokyklose kur mes paprastai mokomės mes gauname ne žinias o tik išsilavinimą, kas reiškia šiokį tokį minčių lavinimą tai yra mus dvylika ar kiek ten metų moko tik judinti smegenis o nieko esmingo ten neišmoko taigi visa tai reik su visu rimtumu ir priimti, mokytis lavinti smegenis, o mes galvojame, kad ten duoda žinių tik vėliau tai suprantam rėkdami AŠ IŠSILAVINĘS
Atsiprašau jei įžeidžiau kieno savimeilę aš pats irgi toks pats


___________________

ilgas kelias..tamsi viltis pažinti save...

povilas
Narys
# Atsiuntė: 26 Spalio 2008 21:49
Atsakyti 


Knyga gali padėti ieškančian žmogui, svarbu klausytis širdies, jei traukia reikia skaityti, jei ne, nereikia. Muzika sukuria atmosferą ir padeda judėti vidun. Yra tam tikri garsai kuire ramina, skatina emocijas, ar kuria atsipalaidavimo atmosferą. Reikia tik tinkamai tai panaudoti ir justi kur kas tinka. Man labai patinka Ekhart Toll knyga (Apie kalba tyla). Man ji buvo tikra širdies atgaiva.


___________________

Vile
Narys
# Atsiuntė: 29 Spalio 2008 22:06
Atsakyti 


labai jums aciu Admin


___________________

Vile
Narys
# Atsiuntė: 29 Spalio 2008 22:12
Atsakyti 


man tikrai muzika padeda nusiramint, turiu begalini nora ir pati ja kurt. Bijau, kad negaliu atsikratyt savo depresijos defekto, na zinoma galiu, bet kazkodel nenoriu ir nezinau kodel, man ta laime wisai neasocijuojasi su supratimu ko as noriu, greiciausiai todel kad nesuprantu kas tai yra...;/


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 30 Spalio 2008 09:04 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Išlaisvink savo protą iš narvo Išlaisvink savo sąmonę iš skudurų, į kuriuos ją sumuturiavo negatyvūs mūsų psichologijos dariniai. Ta sąmonė, ta dieviškoji kibirkštis, kuri yra kiekviename iš mūsų, yra visiška laisvė ir laimė. Ji nesusijusi su jokiais negatyviais dalykais, kuriuos daugumoje patiria žmonės savo gyvenime. Tai - meilė, ramybė, geros emocijos, tai - tiesiog sugebėjimas būti tyloje ir džiaugtis kiekviena akimirka.

Ego žmogų laiko suvystę kaip mažą vaiką vystykluose, jog jis negali netgi pajudėti be savo mamos pagalbos. Jis gal ir norėtų, bet jam surištos rankos ir kojos. Jis norėtų pajudinti kojytę, bet negali išlaisvinti rankytės, kad su ja išlaisvintų kojytę. Taigi viskas priklauso tik nuo mūsų pačių. Ar mes pasiruošę keistis, ar mes išdrįsime keistis, ar mes surasime jėgų nugalėti tą negatyvumą savyje, kuris stabdo bet kokį judėjimą ar pajudėjimą link dieviškumo. Tas dieviškumas kaip tik ir slypi mūsų pačių viduje, tai dieviška kibirkštis, esmė, kuri yra laisva nuo bet kokių ego. Budistai tai vadina Budos prigimtimi, buddhata. Tai yra maža Saulė, švytinti žmogaus vidinėje gelmėje, tai - užmiršta Saulė, kurią pats žmogus apleido. Tai Saulė, kuri laukia kada mes atsigręšime į ją ir pradėsime ja rūpintis, puoselėti ją.

Kaip ir fizinė kiekvieno mūsų mama troškta visko ko geriausio savo vaikui, taip ir kiekvieno iš mūsų dvasinė Mama, Dieviškoji Motina, savyje talpinanti tobulas visų geriausių mamų savybes, tenori padėti savo „vaikams"; ji visada išklauso ir veda Keliu savo mažą „vaiką", kuris atgailauja, kuris paklydęs gyvenimo tamsybėse, tyliai verkia...



Sustok akimirkoje, tyliai atsisėsk, nuramink visas mintis, atsipalaiduok, pamiršk visus rūpesčius, vargus, nusimesk visą proto naštą, tiesiog išlik savyje čia ir dabar. Įsiklausyk į vidų, pabandyk išgirsti tylos balsą, bet ne ego balsą. Pabandyk užmerkti akis ir išlikti sąmoninga, tiesiog sąmoningai save stebėk ir būk. Ieškok savyje išsigelbėjimo, jei nuoširdžiai tai darysi, Esybė tikrai nenusisuks nuo tavęs. Galbūt žmogus pamiršęs kas yra ta palaimos būsena kylanti iš vidinės Saulės, tačiau jos su niekuo nesumaišysi. Ieškok ir tau bus duota, belsk ir bus atidaryta.


___________________

Meilės ir Šviesos

Vile
Narys
# Atsiuntė: 2 Lapkričio 2008 14:51
Atsakyti 


Labai graziai paraset, dekoju be galo, praktikavau astraline projekcija kuri laika ir man nelabai sekesi, dabar esu tik pasimetus nuo wisus tu vaizdu susimaisiusiu su sapnais ir aplamai bijau tapti neurotike:/


___________________

Sedintis_Stumbras
Narys

# Atsiuntė: 12 Spalio 2009 01:27
Atsakyti 


Grįžtant prie muzikos...

Labai patinka Harold Budd. Jau daugiau nei metus jo visą audiobiografiją klausau ir vis dar nenusibosta. Pabandykite ir jūs, gal "užkabins" šis autorius


___________________

Do not lose hope, but be thou faithful unto (Divine Mother) death, and She will give you a crown of life (Revelation 2:10)

Murinus
Narys
# Atsiuntė: 27 Lapkričio 2011 21:28 - Redagavo: Murinus
Atsakyti 


Gal žinote iš kur gauti dream yoga Lietuvoje nesisiunčiat iš užsienio?

Jie nepavyks,teks siųstis nors ir nelabai moku.
Tikiuosi nusipirkt Lietuvoj.

*jau užsisakiau
http://www.bookdepository.com/Dream-Yoga-Samael-Au n-Weor/9781934206720


___________________

. 1 . 2 . >>
Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by light forum script miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0