miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / Hare Krsna judėjimas
Autorius Žinutė
tiesos ieskotoja
Narys
# Atsiuntė: 10 Gruodžio 2013 19:31
Atsakyti 


Sveiki,
Prašau man patarti ir išsakyti savo nuomonę vienu klausimu, nes jaučiuosi susipainiojusi ir nebežinau kas yra tiesa. Jau nemažai laiko domiuosi vedomis. Pagal vedas, 5000m senumo šventraštyje "Bhagavad Gita" Krišna sako, jog jis yra vienintelis Aukščiausias Dievo asmuo.Krišnos garbintojai- visiems žinomi krišnaitai. Hare Krisna judėjimas kilo nuo Viešpaties Čaitanjos Mahaprabhu, kuris liepė kartoti šventus Dievo vardus, esą šiame Kali jugos amžiuje tai yra tiesiausias ir greičiausias kelias pas Dievą. Teigiama, kad Čaitanja buvo Dievo avataras. Gilindamasi į šiuos raštus pradėjau kartoti Maha mantrą, laikytis vedų principų, atsisakiau mėsos ir t.t.Kai netyčia radau jūsų puslapį ir šias tiesas, suabejojau, ar kelias kuriuo einu yra teisingas. Šios žinios mane visai išmušė iš vėžių ir žemė išslydo iš po kojų. Aš nenoriu vbūti dogmatikė, nenoriu garbint stabų, noriu patirti tiesą. ir vis tos prieštaros, pvz. pats Samuel ir apskritai Gnosticizmas yra kritikuojamas krišnaitų ir kitų religijų kaip vos ne nuo velnio Noriu paklaust, ar kartodama Hare Krišna mantrą galiu apsivalyti, ar Krišna tikrai yra Dievo asmuo? (Kaip Kristus) Kaip kreiptis į Dievą, ar išvis tai verta daryti, gal dėmesį nukreipt į savo vidų? Ką manote apie Hare Krisna pradininko Prabhupados skleidžiamas žinias,ar šis žmogus buvo šventas, ar jo tiesa neiškraipyta? Šiais laikais tiek daug netikrų pranašų, ir tapo taip sunku atskirti, kas tikra... Ačiū labai už jūsų mintis )


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 11 Gruodžio 2013 12:03 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Tiesa yra patiriama, todėl jos reikia ieškoti ne išorėje, o viduje. Šiame pasaulyje daug kas gali mus suklaidinti ir išvesti iš kelio, kadangi mes esame nutolę nuo Kūrėjo. Visa esmė ir yra atkurti ir sustiprinti ryšį su Dievu, kuris slypi kiekvieno žmogaus viduje. Krišna, kaip ir Jėzus, Mahometas ir daugelis kitų, yra Visa Apimančio Kūrėjo/Tėvo avatarai, kuriuos jis siunčia į pasaulį atnešti gerąją naujieną. Todėl kai Krišna sako, kad jis yra vienintelis, tai yra tiesa. Tas pats yra pasakyta ir apie Jėzų. Bet čia reikia suprasti, kad jie abu (kaip ir daugelis kitų tikrų pranašų ar avatarų) savyje yra įkūniję dieviškąją energiją, kuri per juos visiems žmonėms skelbia tiesą. Krišna yra Višnu įsikūnijimas, Jėzus yra Kristaus įsikūnijimas, tačiau abu jie įkūnija tą pačią dievišką begalinės erdvės substanciją. Skirtingos religijos Dievą ir jo išsiskleidimus vadina skirtingais vardais, tačiau tai nekeičia esmės.

Visos religijos yra reikalingos ir jos atlieka savo vaidmenį įvairiose Žemės kultūrose. Nėra prasmės pilti degutą vieniems ant kitų ir aiškinti, kad mano religija ar „tikėjimas" yra aukštesnis ir t.t. Ko mums reikia, tai tolerancijos ir supratimo kitų religijų, žmonių ir jų įsitikinimų atžvilgiu. Mes visi esam iš ten pat, mūsų visų namai yra Absoliutas/Parabrahmanas. Pats žmogus savo viduje turi didžiulį priešą, kuris jį vis bando atitolinti nuo to, kas tikra ir užliūliuoti iliuzijose ir troškimuose. Čia ir prasideda visos mūsų bėdos, čia ant mūsų akių yra užmetamas tamsus šydas, kuris labai apsunkina realybės matymą. Tas vidinis priešas yra mūsų „aš pats", mūsų protas, laikantis mus tamsoje. Iš čia kyla ir visokiausi susiskaidymai, kritika, neišmanymas, žeminimas ir t.t.

Ieškant tiesos reikia suvokti, kad ji negali būti rasta intelektualinėse formuluotėse, žmonių nuomonėse ir subjektyviame samprotavime. Tiesos paieškose būtų verta studijuoti žymiųjų žmonijos Mokytojų veikalus ir tai pritaikyti praktiškai. Tiksliau sakant, bandyti tai patikrinti, suvokti, įsisąmoninti tiesioginių patyrimų pagalba. Mahabharata, Upanišados, Bhagavat-gita, Biblija, Koranas, t.t., yra šventi raštai, kuriuos tikrai verta studijuoti, tačiau kad galėtume juos suprasti, pirma reikia atmerkti akis, reikia pradėti budinti savo sąmonę iš šimtmečių miego. Mes turime atsirinkti kas yra kas, ką verta dėti į save, o ko ne.

Praktika, o ne teorijos
Studijuokit mūsų svetainėje pateiktą informaciją


___________________

Meilės ir Šviesos

tiesos ieskotoja
Narys
# Atsiuntė: 11 Gruodžio 2013 14:42
Atsakyti 


Ačiū labai už atsakymą. Studijuosiu pateiktą informaciją Dar noriu paklaust,Jūsų nuomone ar Hare Krsna mantra atstoja gnostišką meditaciją? Aš suprantu kad be praktikos viskas yra tik tuščia teorija, bet sakoma, kad vienom priemonėm galima tikslą pasiekt greičiau, kitom lėčiau. Tačiau jei susikaupus kartoji mantrą, ir koncentruojiesi į garsą- vibraciją, tai juk irgi įmanoma nutildyt protą ir pasiekt sąmoningumą?


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 11 Gruodžio 2013 18:25 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Mantros neatstos pačios meditacijos ir nenuneš į išsilaisvinimą.

Yra daugelis manančių, kad kai tik jie susikoncentruoja į vieną dalyką, tada tai jau yra meditacija arba, kad vien sėdėjimas ir mantros kartojimas yra meditacija, arba, kad ko nors vizualizavimas yra meditacija. Bet tikrovėje visa tai yra parengiamosios priemonės.


Taip pat: Septynios Balsės


___________________

Meilės ir Šviesos

tiesos ieskotoja
Narys
# Atsiuntė: 11 Gruodžio 2013 18:58
Atsakyti 


Ačiū Jums labai


___________________

Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by free forum software miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0