miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / Asmenybė ir Ego
Autorius Žinutė
FXFX
Narys

# Atsiuntė: 2 Lapkričio 2009 21:15
Atsakyti 


Kaip skirti ego nuo asmenybės? Esu visiškai pasimetęs.


___________________

Aš nustversiu likimą už gerklės, jis niekada manęs pilnai neįveiks. -
Ludwig Van Beethoven

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 2 Lapkričio 2009 21:58 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Lotyniškai „personae" reiškia kaukę. Eidama per įsikūnijimus žmogaus Esmė, sąmonė kiekviename gyvenime apsivelka vis nauja asmenybe, t.y. kauke, kuri yra reikalinga tam, kad žmogus galėtų bendrauti, išreikšti save pasaulyje ar, kitaip sakant, sąveikauti su pasauliu.

Šiam gyvenime aš galbūt esu Antanas, praeitame galbūt buvau Jonas, o dar prieš tai galbūt buvau Jeronimas. Kaukės keičiasi, tačiau Esmė lieka ta pati, sąmonė lieka ta pati. Ego yra ydos, vidiniai velniai, kurie temdo sąmonės šviesą, įkalina ją savyje.



Autorius: Samael Aun Weor
„Asmenybė neturėtų būti maišoma su psichologiniu „aš". Faktiškai asmenybė yra suformuojama per vaikystės septynis pirmuosius gyvenimo metus. „Aš" yra kažkas visai kito, tai yra klaida, kuri yra kartojama šimtmečiais; ji sustiprina save kiekvieną kartą vis labiau ir labiau per sugrįžimo mechaniką. Asmenybė yra energetinė struktūra, ji gimsta kūdikystėje per įpročius, papročius, idėjas, t.t. ir būna sustiprinta gyvenimo patyrimais. Todėl ir asmenybė, ir „aš" turi būti pašalinti. Šie psichologiniai mokymai yra žymiai revoliucingesni negu Gurdžijevo ir Uspenskio. „Aš" panaudoja asmenybę kaip instrumentą, kurio pagalba gali veikti. Tokiu būdu personalizmas yra ego ir asmenybės susimaišymas. Asmenybės garbinimą išrado psichologinis „aš". Iš tiesų personalizmas sukelia egoizmą, neapykantą, prievartą ir t.t. Visus šiuos dalykus atmeta A-himsa. Asmenybė visiškai sugriauna ezoterines organizacijas, kuria anarchiją ir sumaištį. Personalizmas gali visiškai sunaikinti bet kokią organizaciją



___________________

Meilės ir Šviesos

FXFX
Narys

# Atsiuntė: 3 Lapkričio 2009 14:24
Atsakyti 


Asmenybė taip.

Bet kaip skirti kai kuriuos bruožus\būdo sąvybes, jeigu yra ir gerų ir blogų ego... Ar asmenybę reikėtu traktuoti kaip, tarkim, individo būdą? Pvz
sakome: tas žmogus yra ramus, o anas atvirkščiai, daug juda, kalba, daro ir pan. bet argi tai nėra tie patys ego? tik, kad "kaukė" viduje pritaria arba atmeta tuos iškylančius troškimus ir pagal tai veikia.


___________________

Aš nustversiu likimą už gerklės, jis niekada manęs pilnai neįveiks. -
Ludwig Van Beethoven

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 3 Lapkričio 2009 20:17 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Yra apie ką pamąstyti meditacijos metu

Vairuotojas žmoguje gali būti arba sąmonė, arba ego. Kiekvienas iš jų gali įvairiai pasinaudoti asmenybe, kad kažką atliktų. Asmenybė yra įrankis, kaip ir fizinis kūnas. Psichika ir asmenybė yra labai artimai susiję, kadangi abi jos veikia subtilesniuose energetiniuose lygmenyse. Pagrindas yra savęs stebėjimas, tokiu būdu galima įvertinti iš kur ateina šis ar tas impulsas. Jei žmogus ilgai su savimi dirba, tai jo bruožai bus visai kitokie, negu buvo, sakykim, tik pradėjus psichologinį darbą su savimi. Taip yra todėl, kad jis daug kartų mirė savo viduje, t.y. mirė jo ego ir gimė dorybės, kurios galiausiai ir tapo naujais jo bruožais. Asmenybė taip pat keičiasi pagal egzistencinį žmogaus lygmenį. Ją įtakoja ir sąmonė ir ego.

Įdomu, kad ir pati asmenybė dar ilgai egzistuoja po žmogaus mirties; Ją jautresni žmonės dažnai mato šalia mirusiojo kapo. Ji klajoja ir gyvena savo gyvenimą, tiksliau atkartoja įvairias fizinio gyvenimo aplinkybes ir įvykius. Tada ji nėra valdoma žmogaus sąmonės ar jo ego, todėl ji mechaniškai egzistuoja pagal tai, kaip buvo išvystyta, gyveno, kokius įpročius turėjo, t.t.


___________________

Meilės ir Šviesos

Aphex
Narys
# Atsiuntė: 1 Lapkričio 2010 20:40
Atsakyti 


Sunaikink ego, liks tiks asmenybe arba islik budrus ir neleisk ego/velniams taves manipuliuoti - jie dar bus ten, bet bejegiai nedergs asmenybes


___________________

Ignis Natura Renovatur Integra

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 5 Lapkričio 2010 20:07 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Autorius: Aphex
Sunaikink ego, liks tiks asmenybe

Sunaikink ego, liks asmenybė, sunaikink asmenybę ir liks tik Jis, amžinai stebintis, visažinis Atmanas.


___________________

Meilės ir Šviesos

Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by forum software miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0