miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / Klausimas apie tikraja meile
. 1 . 2 . >>
Autorius Žinutė
mindaugaspov
Narys
# Atsiuntė: 1 Balandžio 2009 17:44
Atsakyti 


Sveiki. Tekstuose radau tokius sakinius : "Studentas turi laukti, kol jis ar ji ką nors sutiks ir galės mylėti. Seksualinė magija yra bevertė, jei vyras ir moteris nemyli vienas kito".
Cia kaip suprantu yra snekama apie tikraja meile. Bet is kur man zinoti, ar moteris, su kuria esu, yra tikroji mano meile ir kad as ja myliu?? Is kur zinoti, kad tai ne meile, o prisirisimas?? Gal mokytojas Samuelis aiskino, kaip atskirti tokius dalykus?? Ar gal skaitete, kur jis placiau sneka apie tikraja meile?? Ir kodel seksualine magija be meiles(na i iskaitykim i sia savoka ir ta susizavejima, apie kuri zmones galvoja, kad tai yra meile) yra beverte, nors pora atlieka transformacija??? Juokingai gal nuskambes, bet apskritai as nezinau ar kada esu mylejes koki tai zmogu. Kaip zinia, pacioje Lietuvoje regis issiskiria bent jau 50 procentu poru. Daugelis galvoja, kad tuokiasi is meiles, nors is tikro tai daznai buna susizavejimas. Aciu uz atsakymus


___________________

lygtis

# Atsiuntė: 2 Balandžio 2009 13:30 - Redagavo: lygtis
Atsakyti 


Kažkada šitam forume, pamenu, buvo keli pasvarstymai apie meilę, dabar nepavyko surasti. Man labai patiko tie atsakymai, nes rašyta apie tai, jog tokie, kokie mes esam, apskritai nesuvokiam, kas yra tikroji meilė. Visiškai tam pritariu ir man visai nejuokingai skamba, kad Mindaugaspov nežino, ar kada yra mylėjęs (tiesa, nežinau, koks Jūsų amžius ). Nuoširdžiai savęs paklausus, matyt, daug kam tektų pripažinti, jog nesame to darę, nes meilė nesusijusi nei su prisirišimu, nei su pavydu, nei su susižavėjimu ir t.t., tai yra, su jokia iliuzija. O kadangi mūsų psichika 97% yra ne kas kita, o iliuzija, joks atsakymas ar pamąstymas nepriartins prie tikrojo suvokimo, kuris ateina tik per paties kiekvieno žmogaus sąmoningą patirtį. Iš kur žinoti, ar mylime tą žmogų, su kuriuo esame? Labai paprasta: ar mes gerai su juo elgiamės? Ar užjaučiame, kai jis būna, mūsų manymu, "blogas"? Ar jam atleidžiame, ar jį gerbiame kasdien kiekviename žingsnyje, ar toleruojame ir t.t. Noriu pasakyti, kad meilė apskritai neišskiria žmonių. Kiekvieną žmogų reikia mylėti, aišku, alchemija yra kitas dalykas, atliekamas su tuo vieninteliu, kurį išsirinkome. Ir, mano nuomone, esminis dalykas yra žmogų priimti tokį, koks jis yra, užjausti, kai matome jo ydas, nes tas pačias ydas turime ir mes, kitaip jų nepastebėtume kituose ir suprasti, kaip jam sunku, kad jis turi tas ydas. Man netgi atrodo, jog beveik visada iš pradžių būna susižavėjimas, gal netgi visada, o esmė ta, kad praėjus susižavėjimui ir pažinus žmogaus psichologiją, priimti ją, kaip jau minėjau, gerbti ir užjausti. Šiuo metu man ta tikroji meilė asocijuojasi labiausiai su žodžiu užuojauta. Ir nieko čia nereikia atskirinėti: tikra meilė ar susižavėjimas. Nuo savo ydų nepabėgsime, jas reikia matyti, jos anksčiau ar vėliau išlįs, susižavėjimas praeis ir tuomet jeigu nebūsime sąmoningesni ir nesuprasime, jog visi žmonės turi ydas, tai partnerio pakeitimas bus tik bėgimas nuo savęs, nuo tikrovės ir kartu nuo tikrosios meilės. Tokie būtų mano pamąstymai remiantis savo gyvenimu .

Niekas
Narys
# Atsiuntė: 2 Balandžio 2009 17:37
Atsakyti 


Meile

Manau lygtis turejo omeny sia tema ;)


___________________

Gerda
Narys
# Atsiuntė: 5 Liepos 2009 21:31
Atsakyti 


Pasaulio religijų pagrindas meilė, meilė gamtai, meilė sau, meilė priešui, meilė be išskaičiavimo, meilė neapliankianti nei vieno Kūrėjo pavidalo....nusiraminus ir susikaupus, pamiršus visus fiziologinius poreikius galime pajusti ką iš tiesų reiškia šis žodis.
Tačiau norėčiau sužinoti ar neapsirinka žmonės taip tvirtai tikėdami jog tikroji meilė patiriama tik su tuo vieninteliu žmogumi, jog tik tokia meilė gali būti visapusė, jog tik ši meilės rūšis gali galutinai užpildyti tai ko iš tiesų trūksta mūsų sieloms? Galbūt tai tik ego, galbūt tik siekimas kažko lengvo ir nuraminančio vidinę sumaištį?
O galbūt šis tikėjimas kyla iš žinojimo, iš kažko mums nepavaldaus?


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 6 Liepos 2009 09:56 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Patirtis yra geriausia mokytoja


___________________

Meilės ir Šviesos

justas182
Narys
# Atsiuntė: 7 Liepos 2009 12:51
Atsakyti 


pilnai sutinku su admin. patirtis yra geriausia mokytoja. ne karta jau pats tuo isitikinau.


___________________

Gerda
Narys
# Atsiuntė: 7 Liepos 2009 18:06
Atsakyti 


Moralas- mažiau galvoti


___________________

Ugnis
Narys
# Atsiuntė: 13 Rugpjūčio 2009 23:16
Atsakyti 


bet juk istiesu,be meiles niekada nebuna gero sekso,tai tik dirbtinis,gyvuliskas instinkto patenkinimas.juk visi norim besalygiskos meiles ir is to isplaukianciu malonumu.


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 15 Rugpjūčio 2009 14:33 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Meilė yra labai artimai susieta su žodžiu „mylėtis". Anglų kalboje yra tokia frazė „to make love" (kurti meilę, mylėtis), kaip tik iš jos mes ir galim labai gražiai pamatyti gilią šio dalyko prasmę.

Du vienas kitą mylintys žmonės gali vienas kitam pasakyti „let's make love" (kurkime meilę kartu, mylėkimės). Neatsitiktinai aš čia paminėjau šią frazę; jei du žmonės tikrai myli vienas kitą, jie gali auginti meilę, ją stiprinti. Bet ji auga tik pasėjus ją į gerai išpurentą dirvą, kurioje netrūksta vandens ir Saulės šviesos. Dirva tai yra išpurenta (paruošta) dviejų žmonių psichika, siela; vanduo yra jų seksualiniai vandenys, o Saulės šviesa yra jų vidinės Saulės, Esmės, Esybės šviesa, kuri apiberia dirvą ir vandenis savo spinduliais.

Vyras ir moteris, nepasiduodami aistros nuodams, išlikdami tyri ir išsaugodami savo seksualinę energiją, iš tikrųjų kuria meilę, augina ją savo dirvoje. Jie bėgant metams tik vis labiau myli vienas kitą... Ne veltui yra pasakyta, kad meilėje slypi giliausia išmintis.


___________________

Meilės ir Šviesos

Ugnis
Narys
# Atsiuntė: 18 Rugpjūčio 2009 20:23
Atsakyti 


as to ir trokstu.


___________________

Ugnis
Narys
# Atsiuntė: 18 Rugpjūčio 2009 20:45
Atsakyti 


bet kartais tu negali buti tikras del kito zmogaus,tau gali atrodyt vienaip,o tavo antra puse galvoja kitaip,todel paskui gali likti nusivyles.asmeniskai as pradejau begti nuo artimu santykiu,butent del tos priezasties...juk kai daug kartu pasikartoja tas pats ir tai dar buna susije su nelabai maloniais dalykais,nori automatiskai to isvengti.as vaikstau i pasimatymus,jeigu to noriu,bendrauju su vyrais ir maloniai leidziu laika,bet manau,kad nera tokio zmogaus,kuris galetu perskaityti mano sielos uzkaborius.buna labai juokinga,kai vyras tikrai nenuosirdziai pradeda rodyti demesi.:"tavo labai grazios akys...","tu tokia linksma" arba isvis "as del taves viska padaryciau".... .zinoma,pasakyti galit,kad ne su tokiais zmonemis bendrauju,bet niekada nesutikau savo sielos brolio,nes net kai jau ir atrode,kad sutikau,buvo visai ne taip ir tai skaudina ir alina,trukdo susikaupti,islieti savo energija kitur,jaustis laiminga,todel nenoriu vaikino,noriu draugo,labai gero draugo,kuris suprastu,kad ir as klystu,mokausi ir daznai esu neteisi,bet jei esu salia jo,jei esam artimi,vadinasi yra sielu bendryste,DRAUGYSTE...bet sioje suzverejusioje visuomeneje neradau tokios kerteles,kurioje galeciau visiskai atsiverti.likciau (ir dabar jau daznai lieku)nesuprasta,nes vaiksciodavau su energingos,draugiskos,drasios,savarankiskos,gal net grubios kartais,visiems pasiulymams atviros merginos kauke.sunku suvokti kai kuriems,kad po viso to slypi kazkas daugiau.


___________________

Ugnis
Narys
# Atsiuntė: 18 Rugpjūčio 2009 22:10
Atsakyti 


tiesiog netikiu,kad yra reali galimybe


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 19 Rugpjūčio 2009 10:07 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Žmogui dabartinėje visuomenėje nėra paprasta mokėti gyventi. Prie to didele dalimi prisidėjo patys tėvai, neišmokę savo vaikų esminių dalykų. Jų ir pačių neišmokė jų tėvai... Kaip ir nėra ką kaltinti, belieka tik pačiam susiimti ir padaryti revoliuciją savyje ir visa tai pakeisti visiems laikams. Kadangi visuomenė susideda iš tų pačių individų, kurie maždaug mąsto panašiai, tai jeigu tu esi kitoks, tau bus sunku prisitaikyti tokioje bendrijoje.

Daugelis žmonių ieško kitos savo pusės tikėdamiesi ją rasti pagal kažkokius tai susikurtus kriterijus. To pasekmė liūdnoka, asmenybė, ego, protas negali pasirinkti už širdį, ypač kai tie kriterijai nėra grįsti meile, širdimi, kai žmogus nieko nesitikėdamas tenori surasti savo širdies kitą pusę.

Kiti žmonės ieško klausydami daugiau širdies, tačiau tiksliai nežino kaip ieškoti, jie eina, klumpa ir vėl eina vis nerasdami.

Egzistuoja ir trečias žmonių tipas, kurie daugiau ar mažiau vadovaujasi širdimi, intuicija, sąmone. Tiksliau sakant, girdi savo vidinės Esybės balsą. Šis kelias yra nuostabus, susijęs su „šuoliu nuo mechaniškumo, materijos, instinktų, tradicijų uolos", susijęs su jau mūsų minėtu „atsidavimu į Kūrėjo rankas". Niekas geriau už jo Esybę nežino ko konkrečiam žmogui reikia, todėl atsidavimas į Jos rankas yra lyg neįkainojamo perlo atradimas. Palaiminti yra tie, kas savyje jaučia šią išminties versmę, kas jai pasiduoda ir besąlygiškai pasitiki.

Tada tas ėjimas į pasimatymus, bendravimas su įvairiais žmonėmis neturi praktiškai prasmės, nes širdis jaučia, kad ten savo mylimojo (-sios) nesurasi. Jaučia, kad šiame šaltame ir materialiame pasaulyje taip ieškodamas nieko nepasieksi. Šis žinojimas tada žmogui ir suteikia paspirtį ieškoti ten, kur viskas prasideda, t.y. savo viduje. Viskas prasideda vidiniuose pasauliuose, todėl prašyti savo vidinio Dievo pagalbos yra išmintingas sprendimas. Toliau viskas remiasi į kantrybę ir tikėjimą. Jei nuoširdžiai viskas bus daroma, Esybė parodys kelią...

Daugelis mūsų visuomenės atstovų to nesupranta, jiems atrodo, kad Kūrėjas yra atgyvena, t.t. Tačiau tiesa yra ta, kad jie klysta, Jis netgi labai rūpinasi kiekvienu savo vaiku ir veda už rankos; žinoma tuo atveju, jei Jo klauso. Stebuklai visgi egzistuoja, kai tokiu ypatingu būdu susitinka mylimieji, visi stebisi, kraipo galvas, klausia kaip gi taip įmanoma? Juk tai neįtikėtina!



Tokią sąjungą drąsiai vadinčiau iš Dievo. Tokioje sąjungoje nekyla klausimų apie vienas kito atitikimą, ten širdis paskęsta širdyje.


___________________

Meilės ir Šviesos

Ugnis
Narys
# Atsiuntė: 19 Rugpjūčio 2009 12:43
Atsakyti 


Pabandysiu, bet as TAIP nusivyliau,kad tikrai kolkas bent jau sunku patiketi.lieka tas nepasitikejimo seselis ir galbut visada liks.


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 19 Rugpjūčio 2009 15:37 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Visas žaizdas galima išgydyti, tik reikia žinoti kaip tai padaryti. Svarbu orientuotis ne į išorę, o į vidų. Esybė niekada nesuteiks žmogui jokių nusivylimų, ji išgydys visus skausmus. Ne veltui Esybė taip pat vadinama Artimuoju; Artimasis kam? Ogi pačiam žmogui. Ten ir ieškok pasitikėjimo, meilės, įkvėpimo, džiaugsmo, žaizdų išgydymo ir apsiginkluok kantrybe.


___________________

Meilės ir Šviesos

. 1 . 2 . >>
Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by community script miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0