miniBB: free php bulletin board and forum softwareminiBB: free php bulletin board and forum software 
 - Forumas - Atsakyti - Statistika - Registracija - Paieška - Narių sąrašas
www.gnosis.lt bendruomenė / Bendra Diskusija / Netikri pranasai.
Autorius Žinutė
zhimas
Narys
# Atsiuntė: 25 Rugsėjo 2008 21:01
Atsakyti 


Ka manote apie tai kad jezus ispeja apie netikrus pransus kurie ateis prisidengia jo vardu. ar visi gnostikai nera butent tai apie ka jezus kalbejo aisku ir visi kiti mokymai.


___________________

Admin
Administracija
# Atsiuntė: 26 Rugsėjo 2008 17:21 - Redagavo: Admin
Atsakyti 


Jis įspėjo, nes tai yra visų laikų kasdienybė; apie tai įspėja visi Save-realizavę Mokytojai. Visur pilna žmonių save vadinančių „mokytojais", nors, iš tikrųjų, dauguma jų yra vilkai avių kailyje. Joks tikras mokytojas pats nesivadins taip ir nenorės pasirodyti ar išgarsėti. Netikrų pranašų pilna visur, kaip grybų po lietaus. Tokie asmenys pavojingi, kadangi sielą jie gali suklaidinti ir nuvesti blogu keliu, ko pasekmė - sąmonė, pabudinta į troškimą.
Autorius: Padmasambhava
Kai atkeliauja degeneracijos amžius, kai kurie žmonės, tvirtinantys esą bepraktikuojantys, trokšta mokyti kitus negavę tam leidimo.

Patys nepraktikavę, jie instruktuos kitus meditacijoje.

Patys neišsilaisvinę, jie drįs suteikti instrukcijas išsilaisvinti.

Būdami priklausomi nuo savo interesų, jie mokys kitus nusimesti savo prisirišimo geležinius pančius ir mokys būti dosniais.

Neturėdami nei mažiausio supratimo apie savo gerus ar blogus veiksmus, jie, aiškiaregiškais teiginiais, gražbyliaus apie kitų gerą ar blogą likimą.

Patys nebūdami pastovūs, jie tvirtins padedantys kitoms būtybėms.

Manau, jog bus daugelis, kurie apsimetinės, bus veidmainiai, sukčiaus ir apgaudinės Dharmos vardu.

Iš esmės visos intelektualios sąvokos, dogmos, įsitikinimai, yra nieko verti, žmonių galvos yra prikimštos šių dalykų ir jie netgi nesistengia ką nors patirti ir išsiaiškinti patys. Tiesa yra tiesa, ją reikia patirti, ji neegzistuoja prote, ar bent jau dabartinio intelektualaus gyvūno, klaidingai vadinamo žmogumi, prote. Taip žmonės nugyvena ištisus gyvenimus, nei karto neprisiliesdami prie tiesos. Jie gyvena savo ir kitų intelektualinėmis sąvokomis, mintimis, požiūriais. Taigi gal vertėtų mesti šalin teorijas ir pereiti prie praktikų, kurios suteikia žmogui šansą patirti tiesą. Viskas, ką žmogus daro, radikaliai nedirbdamas su savimi, yra tik apgailėtinas laiko gaišimas.


___________________

Meilės ir Šviesos

povilas
Narys
# Atsiuntė: 29 Rugsėjo 2008 19:30
Atsakyti 


Pranasai, matyt buvo dideli garbetroskos. Jie teigdavo, kad per juos kalba dievas. man idomu kodel dievas tiesiogiai su manim ar tavim nenori kalbeti? Kam dievui reikalingi sitie laiskanesiai. Jie gal dirba dieviskajame paste? Admin teisus. (Taigi gal vertėtų mesti šalin teorijas ir pereiti prie praktikų, kurios suteikia žmogui šansą patirti tiesą. Viskas, ką žmogus daro, radikaliai nedirbdamas su savimi, yra tik apgailėtinas laiko gaišimas.)


___________________

Jūsų atsakymas
Bold Style  Italic Style  Underlined Style  Image Link  URL Link  Color Picker 
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Išjungti šypsenas

» Vardas  » Slaptažodis 
Tik registruoti vartotojai gali rašyti pranešimus. Įveskite vartotojo vardą ir slaptažodį, arba užsiregistruokite.
 

Powered by discussion forum software miniBB™ © 2001-2024
Šiuo metu prisijungę: Svečiai - 1
Nariai - 0
Daugiausiai vartotojų buvo: 242 [20 Balandžio 2021 06:31]
Svečiai - 242 / Nariai - 0